Nagy izgalmakat ígért a Somogyjád - Tüskevár elődöntös párharc visszavágója. Az első találkozón a címvédő Tüskevár öt ponttal tudott nyerni a Támcsics Gimnázium csarnokában, így abszolút ledolgozható volt a hátránya az ezúttal saját otthonukban játszó somogyjádiaknak.

A hazai pálya előnyével azonban nem tudtak élni a fekete mezes jádiak. A Tüskevár ugyanis már gyakorlatilag az első félidőben eldönttötte a továbbjutás sorsát, ugyanis az első két negyedet huszonhat ponttal nyerte meg. A jádiaknak ugyan volt egy-két fellángolásuk, amikor faragni tudtak hátrányukból, de a Tüskevár továbbjutása így sem forgott kockán.

A címvédő végül 87-66-os sikert aratott, így kettős győzellemmel léptek tovább a döntőbe.

Miután a másik ágon a Zrínyi szintén kettős győzelemet aratva bejutott a döntőbe, megismétlődik majd a két évvel ezelőtti Tüskevár - Zrínyi párharc, a címvédőnél pedig nagy csatára számítanak.

- Szoros meccsre számítok. Ők is egy összeszokott társaság, vannak jó játékosok, tudnak kintről is dobálni, gyorsak. A cél a győzelem - mondta a Tüskevár SE játékosa, Király Koppány.

A somogyjádiak nem tekintettek kudarcként arra, hogy csak a bronzért játszhatnak a szezon végén. Fonai László szerint a bajnokság második felében folyamatosan problémákkal küszködtek, így már az eddig elért eredmény is megsüvegelendő tőlük.

A döntőt és a bronzmeccset ezen a héten szombaton játszák majd a csapatok. Az érem-csaták helyszíne a somogyjádi csportcsarnok lesz, ahol előbb délután kettőtől a házigazda Jád a Táncsiccsal csap össze a harmadik helyért, majd négyórától egymásnak feszül a Tüskevár és a Zrínyi, hogy eldöntsék, ki lesz az idei bajnok. Utóbbi találkozót a tervek szerint videós hírportálunk élőben közvetíti majd.

Címkék: megye, kosárlabda, bajnokság, sport