Szvoboda Bencének (25) esze ágában sincs lassítani . A HTS Team 9-szeres magyar bajnoka őrült tempót diktál az európai motokrossz pályákon. Legutóbb a Németországban zajló ADAC MX Masters jaueri versenyén jeleskedett. A Drezdától mintegy 50 kilométeres távolságban fekvő pálya több mint 6000 nézőt, és 250 motorost csalt ki a változékony áprilisi időjárás ellenére.

Németországban fesztiválhangulatban telnek ezek a versenyhétvégék. A bajnokság 3 kategóriájának küzdelmei mellett kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálhatja a magának való időeltöltést: sörsátor, élő zenekarok, gyermekmotoroztatás, ugrálóvár, hamisítatlan német sörök és kolbász. A szervezők minden versenyhétvégén kitesznek magukért, akárcsak a versenyzők.

24 náció 250 motorosa között képviseli a magyar színeket a királykategóriában Szvoboda Bence, ahol a legtapasztaltabb és leggyorsabb versenyzők állnak rajthoz: egykori és jelenlegi VB-sztárok, feltörekvő tehetségek, valamint a helyi hősök egyaránt megtalálhatóak a mezőnyben.

Szvoboda a sorozat első állomásán már bizonyította, hogy remek formában van, és most a második versenyen is az élmezőnyben motorozott. Saját kvalifikációs csoportjában a 3, leggyorsabb időt futotta a szombati napon, ami a két csoport összefésülése után az 5. rajthelyet jelentette a bajnoki pontokért zajló vasárnapi futamokra.

Az első futam álomszerűen alakult: jól eljött a rajtnál, másodikként fordult, és a futam utolsó köréig tartani tudta ezt a pozíciót. A világbajnokságon szereplő ausztrál Hunter Lawrence azonban nem kegyelmezett, az utolsó métereken beszúrt az erejével elkészülő Szvobodának, így a bronzérem jutott a magyar fiúnak ebben a menetben. Ezzel a helyezéssel sem lehetett oka búsulni, pályafutása legjobb eredménye ebben a kategóriában.

null

Ha az első futam álomszerű volt, akkor a második egy rémálommal felérő: rossz rajt után a mezőny végéről kellett felzárkóznia Szvobodának, de nagy igyekezetében kétszer is bukott, és kisebb kézsérülés miatt feladni kényszerült ezt a felvonást. A két futam összesítése alapján a 11. pozíciót érdemelte ki a hétvége során, a bajnoki pontvadászatban pedig a 9. helyről várhatja a két hét múlva esedékes möllni megmérettetést.

- Most már mindhárom kategóriában szereztem dobogós helyezést az ADAC MX Mastersen. Hosszú és fáradtságos út vezetett idáig, de megcsináltam. Köszönöm mindenkinek, aki hozzátett a karrieremhez. A következő viadalon szeretném megmutatni, hogy a második futamban is kell számolni velem. Ilyen eredményekért dolgozom keményen a csapattal és a segítőimmel, bízom benne, hogy a hátralévő versenyeken feljebb araszolhatok a dobogón - értékelte a hétvégét a 9-szeres magyar bajnok.

ADAC MX Masters, Jauer - 2. forduló

Első futam

1. Den­nis Ull­rich (GER, KTM), 19 kör
2. Hun­ter La­w­rence (AUS, SUZUKI), +4.645
3. Szvoboda Bence (HUN, KTM), +5.538
4. Lu­kas Neurau­ter (AUT, KTM), +20.320
5. Chris­ti­an Bro­ckel (GER, KTM), +24.294

Második futam

1. Den­nis Ull­rich (GER, KTM), 18 kör
2. Hun­ter La­w­rence (AUS, SUZUKI), +5.597
3. Chris­ti­an Bro­ckel (GER, KTM), +7.338
4. Lu­kas Neurau­ter (AUT, KTM), +8.295
5. Pe­ter Irt (SLO, YAMAHA), +9.874

Összetett végeredmény

1. Den­nis Ull­rich (GER, KTM), 50 pont
2. Hun­ter La­w­rence (AUS, SUZUKI), 44
3. Chris­ti­an Bro­ckel (GER, KTM), 36
4. Lu­kas Neurau­ter (AUT, KTM), 36
5. Jens Get­teman (BEL, KAWASAKI), 28

10. Szvoboda Bence (HUN, KTM), 20

A bajnokság állása

1. Den­nis Ull­rich (GER, KTM), 94 pont
2. Jens Get­teman (BEL, KAWASAKI), 73
3. Bri­an Hsu (GER, HUSQVARNA), 57
4. Chris­ti­an Bro­ckel (GER, KTM), 49
5. Hun­ter La­w­rence (AUS, SUZUKI), 44

9. Szvoboda Bence (HUN, KTM), 38

Címkék: jauer, motokrossz, szvoboda bence, sport