Ismét ünnepelni gyűltek össze a Siófoki Kézilabda és Tenisz Club játékosai és vezetői. Az egyesület 2013-ban kezdett bele egy hét ütemből álló infrastrukturális fejlesztési program megvalósításába, amely kedd délelőtt a harmadik rész végéhez érkezett.

A hivatalos szalagátvágás után ugyanis a sportolók is birtokba vehették a vadonatúj szivacskézilabda-csarnokot. A létesítmény egy komoly összefogásnak köszönhetően épülhetett fel a Balaton-partján.

null

- 2013-ban fogtunk bele a hét lépcsőből álló fejlesztési programunkba és azt hiszem, hogy mostanra látványára is jól észrevehető a változás a városi sportcentrum területén. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a kormánynak, az EMMI-nek, az MKSZ-nek, hogy éveken keresztül hittek bennünk és megvalósíthattuk amit itt láthatnak - mondta Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

A most átadott 2000 négyzetméteres épület előtt a Déli úti munkacsarnok, valamint a Kiss Szilárd Sportkollégium nyerte el végleges formáját.

A szivacskézilabda-csarnok az egyesület teniszezőinek is otthont ad majd, de ami ennél is fontosabb, hogy az egyre népesebb utánpótlás szakosztály is megfelelő körülmények között készülhet majd ezentúl.

null

- Nagy öröm, hogy egyre több gyerek szeretne kézilabdázni. Ehhez viszont a képzett szakemberek mellett, megfelelő létesítményekre is szükség van. Ez a csarnok páratlan sportolási lehetőséget fog biztosítani a fiatal korosztálynak - tette hozzá dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

A klub tervei szerint a most átadott csarnok a jövőben több utánpótlástornának is házigazdája lesz.

Az esztendő végére pedig elkészülhet az 1500 fő befogadására alkalmas Kiss Szilárd Sportcsarnok is, amely az élvonalban szereplő női kézilabda-csapat otthona lesz majd.

Címkék: szivacskézilabda, csarnok, átadó, siófok, sport