A fiatalok április 14-15-16-án Portorozban, a szlovén tengerparton vettek részt egy nagyon erős és népes versenyen, a WDSF Junior Dance Festivalon.

Az alábbi 15 ország nevezett a versenyre: Ausztria, Horvátország, Csehország, Németország, Írország, Olaszország, Moldova, Hollandia, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovénia, Svájc, USA és Magyarország.

A versenyzők teljesítményét 13 pontozóbíró értékelte, Belgiumból, Írországból, San Marinoból, Bosznia Hercegovinából, Romániából, Oroszországból, Moldovából, Bulgáriából, Szlovéniából.

A versenyen a Junior és gyerek korosztály nemzetközi szupersztárjai indultak. Az amerikai kisfiú például az American's got talent műsorába is bekerült, ő a portorozi versenyen a 3.helyen végzett:

Pénteken pedig csapatversenyt rendeztek a nemzetek között. Ezen 13 ország képviseltette magát. A BNK Stúdióból a Magyar Táncsport Szövetség két párost is felkért, hogy induljon a nemzeti csapatban, ahol 6 pár képviselte hazánkat, Szentesről, Szegedről, Budapestről és Kaposvárról.

Bódis Botond-Kiss Flamina Hanna a gyerek korosztály standard versenyén, Házas Ádám-Paluska Emese a junior korosztály latin versenyén képviselték az országot a nemzeti csapatban. Különítményünk végül két ponttal lemaradva az 5. helyen végzett a 12 országból.


fotók: Bódis-Nagy katinkafotók: Bódis-Nagy katinkafotók: Bódis-Nagy katinkafotók: Bódis-Nagy katinkafotók: Bódis-Nagy katinkafotók: Bódis-Nagy katinkafotók: Bódis-Nagy katinkafotók: Bódis-Nagy katinkafotók: Bódis-Nagy katinkafotók: Bódis-Nagy katinkafotók: Bódis-Nagy katinkafotók: Bódis-Nagy katinka
fotók: Bódis-Nagy katinka
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szombaton és vasárnap az alábbi eredmények születtek:

Bódis Botond-Kiss Flamina Hanna:

Gyerek I. hattánc: I. hely
Gyerek I. latin: I. hely
Gyerek I. standard: II. hely
Gyerek II. 5tánc latin: V. hely
Gyerek II. 8tánc: VIII.hely
Gyerek II. 5tánc standard: VII.hely

Landi Dominik-Márton Lili:

Gyerek I. hattánc: III. hely
Gyerek I. latin: IV. hely
Gyerek I. standard: IV. hely
Gyerek II. standard: XI. hely

Gebhardt Bence-Bíró Dorotea:

Gyerek II. 3tánc latin: XII.hely
Gyerek II 5tánc latin: X.hely

Házas Ádám-Paluska Emese

Junior I. latin 3tánc: I.hely
Junior I. standard 3tánc: II.hely
Junior II. Tíztánc Open: XVII.hely

Landi Lolita:

Junior lány szóló:
Samba: II.hely
Cha-cha: I.hely
Rumba: II.hely
Jive: II.hely

Április 21-22-23-án Bódis Botond-Kiss Flamina Hanna folytatták külföldi szereplésüket és a Ljubljana Open elnevezésű WDSF versenyen vettek részt!

A 3 napos versenyen 24 ország képviseltette magát, 21 pontozóbíró értékelte a táncosokat: Albánia, Ausztria, Bulgária, Horváthország, Csehország, Észtország, Franciaország, Németország, Olaszország, Libanon, Litvánia, Macedónia, Hollandia, Lengyelország, Románia, Oroszország, San Marino, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Törökország, Ukrajna és Magyarország!

Eredmények:

gyerek II. 6tánc: I.hely
gyerek I. latin: I.hely
gyerek I. standard: I.hely
gyerek II. standard: III.hely
gyerek II. latin: III.hely

Címkék: Bódis, táncstúdió, bajnok, sport