A férfi U19-es válogatott 3:2-re legyőzte Bulgáriát a magyar - szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon, Győrben - tudósít a hunvolley.hu. A mieink 3:0-ra is nyerhettek volna, ha az első szett végén nem hibázzák el játszmalabdájukat, de végül innen is fordítani tudott a csapat, amely így az első sikerét ünnepelhette a kontinensviadalon. Hétfőn Lengyelország lesz az ellenfél.

Magyarország – Bulgária 3:2 (–25, 19, 23, –16, 9)
Győr, 100 néző. V: Valentar (szlovén), Lecourt (francia).

Magyarország: Szabó Bence 1, Horváth K. 14, Szabó M. 13, Pesti 19, Kiss M. 8, Flachner 11. Csere: Farkas R. (liberó), Móró, Csizmadia, Lukács, Fülöp, Szabó Barna. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor.

Bulgária: Petrov 15, Dimitrov 4, Pankov 15, Aszparuhov 20, Sojkov 3, Dimov 6. Csere: Topuzsliev, Kosztov (liberók), Necev 3, Vaszilev 1, Ivanov 1, Szlavcov 2. Szövetségi kapitány: Hriszto Georgiev.

Tomanóczy Tibor: "Nagyon boldog vagyok, hiszen a bolgár válogatottat legyőzni nagyon nagy fegyvertény. Büszke vagyok a fiúkra, mert ma igazi csapatként játszottak."

Hriszto Georgiev: "Biztos voltam benne, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen tudtuk, hogy a magyarok a tegnapi vereség után összeszedik magukat és a maximumot fogják nyújtani. Sajnos, túl sok hibával játszottunk, főleg a védekezés és a szerválás terén."

Címkék: U19, válogatott, röplabda, Kaposvár, sport