Legutóbb hármat vágott a Rákóczi a Budapest Honvéd második csapatának, amivel győztek is 3-2-re, előtte viszont három meccsen csak egy pont és egy gól volt a termés, amiért nem járt csillagos ötös. A III. Kerülettel szemben ősszel szűken, 1-0-ra győzött az óbudaiak otthonában a Kaposvári Rákóczi, és a zöld-fehérek bíznak benne, hogy az idegenbeli siker visszahozta a csapat önbizalmát, hogy itthon is a kapuba, és ne mellé találjanak végre.

"Nyilván, helyre tette a fejeket, nagyon sok gólhelyzetet dolgoztunk ki korábban, de nem sikerült értékesíteni, most ez a három gól felszabadította a gátakat és ez által mindenki nyugodtan fog játszani." - fogalmazott Szakály Attila, a Kaposvári Rákóczi FC csapatkapitánya.

Pintér András Rákóczi hátul

A fővárosiak is hasonló pályát futottak be tavasszal, mint a Kaposvár, a jó kezdet négy győzelmét négy vereség követett, és most szeretnének visszakapaszkodni az élmezőny közelébe. Kenesei Krisztián szerint a Rákóczi esélyesebb, de ők pontokért érkeznek.

"Hát nyilván mindent el tudok képzelni ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban, itt azért akkora különbségek nincsenek, a Győr kimagaslik, a háttere meg játéktudása révén, a többiek nagyjából egy szinten vannak, de elképzelhető, hogy tényleg egy-egy egyéni teljesítmény dönt, vagy akár egy pontrúgás, bár érzésem szerint a csapatjáték fog elsősorban dominálni." - tette hozzá a III. Kerületi TVE sztárja, Kenesei Krisztián

Kenesei Krisztián (Fotó: polusonline.blogspot.hu)
Kenesei Krisztián (Fotó: polusonline.blogspot.hu)

A vendégek legveszélyesebb játékosa egyértelműen ő. A korábbi válogatott labdarúgó legutóbb éppen a kaposvári Hujber Tamástól vette át a vezetést a nyugati csoport góllövő listájának élén, és ezúttal is szeretne a hálóba találni, így kulcskérdés lehet az ő semlegesítése.

A kaposváriak teljesítményét befolyásolhatja, hogy rengeteg hiányzó van a csapatban: Kollega, Nagy Krisztián, Godzsajev beteg, Ludánszki a derekával bajlódik és Havas sem jött még rendbe.

A találkozó szombaton délután 17 órakor kezdődik a Cseri úti pályán.

Címkék: III. Kerület TVE, labdarúgás, Rákóczi, sport, Kaposvár