A 7-8. helyért kiírt rájátszás első összecsapása a sérülésekkel bajlódó gödöllőieknek indult jobban, Bagyinka vezetésével viszont szép lassan átvette a vezetést a Diamant. Öt pont volt a két csapat közötti különbség amikor időt kért Borkovits Zoltán, a kaposvári lányokat azonban ez sem zökkentette ki. Radomszki nyitásaival még közelebb férkőzött a hajrában a Gödöllő, a szettet azonban így is Zarka Péter tanítványai nyerték.

Remekül indult a hazaiaknak a második játékrész. Előbb Bagyinka Fanni, majd Kanizsai Dorottya eresztett el egy-két ásznyitást, ennek is köszönhetően pedig hamar 10 pont körüli lett a különbség. A másik oldalon Nagy Kitti is magabiztos volt a nyitóhelyen, a 2:0-ás kaposvári vezetést azonban ő sem tudta megakadályozni.

Felváltva estek a pontok a harmadik szett elején, a gödöllőiek pedig szép lassan el tudtak lépni három ponttal. Kötél és Széles rutinja sokat ért ezekben a percekben a Pest megyeieknek, pont mint Horváth Alexandra megmozdulásai a másik oldalon. Utóbbi egyenlíteni is tudott 18-18-nál, de ezután megint a Diamant futott az eredmény után. Az újabb fordulat Szívós pontja után jött, 24-23-nál pedig Radomszki vágott out-ra egy labdát, ezzel pedig ki is alakult a 3:0-ás végeredmény.

A kaposvári lányok nagy lépést tettek a hetedik hely megszerzéséért, csütörtökön pedig akár le is zárhatják a párharcot a Gödöllő otthonában.

Mutatjuk az utolsó perceket és az edző értékeléseket.

Aki pedig lemaradt, itt nézheti vissza a teljes mérkőzést.

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Penta Gödöllői RC 3:0 (22, 17, 23)

Kaposvár, 250 néző. V.: Mezei, Szabó P.

Kaposvár: Kanizsai 7, Sitkey 8, Bagyinka 4, Araujo 11, Szívós 9, Horváth A. 10. Csere: Csitári (liberó), Mészáros Zs. 1, Kocsi, Rák 1. Vezetőedző: Zarka Péter.

Gödöllő: Radomszki 4, Széles 14, Kötél Zs. 2, Nagy K. 7, Nagy A. 1, Czina 7. Csere: Kovács A. (liberó), Maurer (liberó), Nagy Zs. 3, Tóth-Bagi. Vezetőedző: Borkovits Zoltán.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:12, 21:17. II. játszma: 8:2, 16:7, 21:13. III. játszma: 7:8, 15:16, 18:21, 22:23.

Címkék: 1. MCM-diamant kaposvári egyetem, gödöllő, női röplabda, nb1, sport