Harmincnyolc éve megszakítás nélkül rendezik meg Dunaújvárosban a komoly rangot kivívó Aranyüst Nemzetközi Korosztályos Úszóversenyt, melyen évről évre a jövő reménységei szállnak medencébe. Egyedülállóságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a hasonló nagy múltú, és színvonalas, serdülők számára rendezett versennyel egyetlen ország sem büszkélkedhet. Ha visszatekintünk, nem találunk olyan magyar úszólegendát, aki nem vett volna részt ezen  a megmérettetésen.

 A Kaposvári Sportközpont- és Sportiskola két versenyzőjével, a 14 éves Kardos Dániellel és a 16 éves Tiba Benjaminnal képviseltette magát. Mindketten hatalmas küzdelemben beverekedték magukat a döntőbe. Kardos Dániel óriási bravúrral, nagy egyéni csúccsal a 100 méteres mellúszást megnyerte. Edzőjétől, Meiszterics Lászlótól vehette át a győztesnek járó aranyérmet.

Kardos Dani
Kardos Dani

Kardos Dániel ezen kívűl még két döntőben szerepelt, ahol egyéni csúcsaival korosztályának élvonalába került. A 200 méteres mellúszásban harmadik helyezést ért el, a 100 méteres gyorsúszásban pedig ötödik helyezett lett. A 16 éves Tiba Benjamin a 200 méteres pillangóúszásban a nagyon értékes hetedik helyezést hozta a Kasi számára.

Címkék: kardos dani, verseny, úszás, sport