Jól kezdtük a mérkőzést, már az első tíz percben vezetést szerezhettünk volna, de Ivancsics Gellért buktatásáért megítélt büntetőt Szakály Attila csúnyán fölé rúgta. A hazaiak ezt követően Kovács Dániel átlövéséből megszerezték a vezetést (1–0), de nem törtünk meg a góltól, s küzdöttünk tovább. Ennek meglett az eredménye, hiszen Hujber Tamás beadását Szakály Attila jóvátéve hibáját a kapu közepébe lőtte. (1–1). Rózsahegyi kapufájánál szerencsénk volt, majd egy szép támadás végén pedig a vezetését is megszereztük. Hujber Tamás, Kollega Krisztián volt a labda útja, majd utóbbi lőtte ki a jobb felsőt (1–2). Kis híján kettővel növelhettük volna előnyünket, de Horváth András hatalmas bravúrral kiszedte Nagy Krisztián fejesét a bal felsőből. A félidő végén több helyzetet is kidolgoztak a fővárosiak, de újabb gól már nem esett ebben a játékrészben.

A második félidőben Kollega Krisztián bombagóljával növeltük előnyünket, majd a találkozó lefújása előtt kevéssel Pintér András öngólja izgalmassá tette az utolsó perceket, de újabb gól már nem esett a találkozón.

Artner Tamás: Jól felkészült Honvéddal találkoztunk, gyorsak és szervezettek voltak. Úgy érzem, hogy a helyzetek alapján még nagyobb különbséggel is megnyerhettük volna a mérkőzést.

Gálhidi György: Jobban játszott a Kaposvár. Az első félidőben a középpályán volt problémánk, nem tudtuk megállítani az ellenfelet. Nagy taktikai harc folyt, amiből mi kerültünk ki vesztesen. Több párharcot kellett volna nyerni és racionálisabban játszani.

Budapest Honvéd II.–Kaposvári Rákóczi FC 2–3 (1–2)
Budapest, Csepel Stadion, 30 néző. V.: Kátai (Ambrus, Pipicz).
Budapest Honvéd II.: Horváth A. – Csábi (Soós, 76. p.), Palmes, Márton, Máté – Rózsahegyi, Göblyös – Bíró (Erdős, 30. p.), Kovács D., Lukács – Tóth B. (Toth H., 59. p.) Vezetőedző: Gálhidi György.
Kaposvári Rákóczi FC: Gőcze – Nagy J., Szabó A., Vadas, Hadaró – Nagy K. (Vajda R., 65. p.), Szakály A., Pintér A., Ivancsics (Márton, 88. p.), Kollega K. (Hampuk, 72. p.) – Hujber. Vezetőedző: Artner Tamás.
Gólszerzők: Kovács D. (15. p.), Pintér A. (88. p. – öngól), illetve Szakály A. (17. p.), Kollega K. (29. és a 69. p.)
Sárga lap: Kollega K. (42. p.), Nagy K. (61. p.).

Címkék: honvéd, győzelem, Rákóczi, sport