A hazaiaknál ezúttal a bokasérüléssel bajlódó Papp Péter nem állhatott Fekete Ádám rendelkezésére, a túloldalon komplett csapattal számolhatott Nikola Lazics vezetőedző. A szegediek mind a két alapszakasz mérkőzésüket megnyerték a kaposváriakkal szemben, a somogyiak már csak ezért is szerettek volna visszavágni a kiváló formában érkező vendégeknek.

A legutóbbi három találkozón elszenvedett vereségek hatására a szokottnál kevesebben foglaltak helyet a lelátókon, Csirics triplájával indított a Szeged, s a kezdeti hátrányt néhány gyors akcióval dolgozta le a hazai alakulat. Csirics újabb hármasa, valamint 2+1-es akciója azonban versenyben tartotta a Tisza-partiakat, akik ismét minimális előnybe kerültek. A somogyi oldalon Frazier távoli találatai mindig jókor jöttek, Hendlein zsákolása után pedig 20–19-el zárult az első negyed.

A folytatásban jobban védekeztek a somogyiak, akik három perc alatt mindössze három pontot kaptak. Ezzel együtt azonban a támadások is Hendlein újabb zsákolásáig csak kevésszer végződtek pontokkal, így a 15. percben csak négy egységnyi volt a hazaiak előnye. Ezt a kölcsönösen kihagyott lehetőségek után sikerült is megőrizni. A szünet után Csirics lépett rosszul, de folytatni tudta a játékot.

Hendlein közeli találataival hizlalta előnyét a Kaposvári KK, amely továbbra is jól védekezett. Boltics aktivizálta magát a túloldalon, így nem szakadt le az ellenfél. Cooke a 23. percben szerezte első kosarát, Nikola Lazics pedig Frazier ziccere után 50–40-nél kért időt. Grebenár nagyon hasznosan szállt be, Hendlein triplájával, valamint Baki és Wisseh pontjaival sikerült tíz pont felett tartani a különbséget a záró szakasz kezdetére.

A negyedik negyedben Filipovics Márkó is eredményes volt nevelő egyesülete ellen, Sulovicsot pedig nem tudták tartani a kaposváriak. Filipovics triplája után pedig már Fekete Ádám szakíttatta meg a játékot, mert 66–56-ig zárkóztak a szegediek. Az utolsó három percre nyolc pontnyi hazai előnnyel fordultak a csapatok, de a somogyiak hibáit kihasználó Sulovicsék ezt is csökkenteni tudták. Az újabb eladott labdák után nem tudott újabb pontokat szerezni a somogyi együttes, a szegediek pedig 68–64-ig jöttek fel. Fél perccel a vége előtt Lilov dobott be két büntetőt, de a hátra lévő időt kijátszották a hazaiak, Frazier büntetői pedig bebiztosították a nagyon értékes győzelmet.

 

Kaposvári KK–Naturtex-SZTE-Szedeák 70–66 (20–20, 17–14, 24–14, 9–19)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 500 néző, vezette: Kapitány G., Ádám J., Balog Gy.

Kaposvári KK: Wisseh (14), Frazier (19/9), Cooke (4), Hendlein (20/3), Simms (6). Csere: Fodor M. (2), Baki (3/3), Grebenár (-), Hock (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Naturtex SZTE Szedeák: Boltics (15), Lilov (7/3), Csirics (13/6), Juhos (8), Sulovics (18). Csere: Bán (-), Filipovics M. (5/3), Révész (-). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edzők: Milenko Topics és Simándi Árpád.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 8–5, 8. perc: 16–17, 12. perc: 22–23, 17. perc: 33–27, 22. perc: 39–33, 27. perc: 50–40, 32. perc: 64–49, 37. perc: 68–58. Jók: Hendlein, Frazier, illetve Sulovics, Boltics.

Címkék: szeged, kkk, kosárlabda, sport