A Zselicben tartotta hagyományos szezonnyitó túráját a Zsota Kerékpártúra Egyesület. A Kaposvárról a hajmási Zselicvölgybe oda-vissza vezető 44 kilométeres távot - a reggel még szemerkélő eső ellenére - több mint száz gyermek és felnőtt kerékpáros teljesítette kényelmesen és biztonságosan, mondta Muzsi Zsolt, a Zsota Kerékpártúra Egyesület vezetője.

Az idei rendezvény célja a kerékpáros közösség összekovácsolása mellett a Zselic értékeinek bemutatása volt. A túra kedvéért többen a fővárosból és más vidéki városokból utaztak ide, és vettek részt az első idei közös kerékpározáson.

A szervezet idén összesen huszonkét túrát szervez. Ezek között az ország gyönyörű vidékeit - több között a Vértest, a Tapolcai-medencét, a Szekszárdi borvidéket, a Duna-kanyart - járhatják majd be a résztvevők több napon át, de eljuthatnak Szlovéniába, Olaszországba, Bécsbe, Pozsonyba és a Krk-szigetre is.

Ifjabb Lóki Géza, a Zselicvölgy Szabadidőfarm igazgatója elmondta: az elmúlt években egyre több kerékpáros fedezte fel az aprófalvas Zselic forgalomtól kevésbé terhelt útjait. Az erdőkkel, mezőkkel tarkított változatos tájegység kiváló terepet kínál számukra.

A Zselicvölgy Szabadidőfarm kerékpáros-barát szálláshely, a bringával érkezőket biztonságos kerékpártárolók, bringakölcsönzési, étkezési és szálláslehetőségek várják. Kisebb-nagyobb kerékpártúrákkal könnyedén elérhető innen kerékpárral is a térség összes fontos látványossága.

Címkék: Zsota, bringa, Zselicvölgy, Hajmás, Zselic, kerékpár, bicikli, sport