Hét év után újra a Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola nyerte a Kapospont Kupát. Pozsegovics Gábor tanítványai nagyon jó formában érkeztek a helyosztókra, és megérdemelten hódították el a kupát.

A döntőben a Táncsics gárdája nem bírt a fekete mezben játszó Kereskedelmivel
A döntőben a Táncsics gárdája nem bírt a fekete mezben játszó Kereskedelmivel

Az első elődöntőben már másfél perc után 2-0-ra vezettek a Gépész ellen, ám Spilák Szilveszter csapata fordított, és 3-2-re vezetett. A változatos találkozó újra fordult, a Széchenyi újra megvillant és végül 5-3 arányban nyert, ezzel döntőbe jutott.

A másik ágon az Építőipari szintén izgalmas meccset vívott a Táncsiccsal, végül 4-3-ra alulmaradt.

A bronzmeccsen már 4-1-re vezetett a Gépész, de az Építőipari erőre kapott és 4-4-re hozta a meccset. Következhettek a büntetők, amelyekben a Gépész volt jobb, így övék lett a 3. hely.

A döntőben a Táncsics többet birtokolta a labdát és rengeteg helyzetet dolgozott ki, azonban az első gólt a Széchenyi szerezte Szabó révén. Később növelték előnyüket, ám szépített a Táncsics, és teljesen nyílt csata zajlott az aranyéremért. Végül a Széchenyi talált be még egyszer, ezzel 3-1-re győzött és elhódította a kupát.

A torna gólkirálya Dobos Bence lett 15 találattal, a Széchenyi csatára az egész tornán jó teljesítményt nyújtott, csakúgy, mint az Eötvös Műszaki Középiskola kapusa, Kardos Bence, akit a szervezők a torna kapusának is megválasztottak.

A KSZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája nyerte a Kapos Kupát
A KSZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája nyerte a Kapos Kupát

Eredmények: Széchenyi-Eötvös 5-3 G.: Dobos 3, Kékesi 2, illetve Vígh, Halász, Kiss M. Táncsics-Építőipari 4-3 G.: Teruzzi 2, Decsi, Perák, illetve Csáki 2, Nagy A. A 3. helyért: Eötvös-Építőipari 4-4 G.: Szabó L. 3, Orsós V., illetve Nagy A. 3, Csáki. Döntő: Széchenyi-Táncsics 3-1 G.: Dobos, Kékesi, Szabó, illetve Decsi

Végeredmény: 1. Széchenyi, 2. Táncsics, 3. Eötvös, 4. Lamping

 

Címkék: Kereskedelmi, Széchenyi, KaposPont, diák, kupa, kispálya, sport