Véget ért a kvalifikációs időszak, és eldőlt, hogy a Kaposvári Röplabda Akadémia korosztályos együttese bejutott a leány Országos Mini Bajnokság döntőjébe. A legjobb 12 csapatot felvonultató, kétnapos finálét április utolsó hétvégéjén rendezik Szegeden.

Ékes Erika tanítványai ebben az évadban öt tornán vettek részt, és a pontszámok összesítése alapján a nyolcadik helyet szerezték meg. (A szervezők a legjobb négy eredményt vették figyelembe.)

Ékes Erika tanítványai.
Ékes Erika tanítványai.

A lányok Tatabányán a második, Szombathelyen az ötödik, Gödöllőn és Keszthelyen a hatodik, hazai környezetben, a Táncsics gimnáziumban rendezett 1. MCM-Diamant RÖAK Kupán pedig a hetedik helyen végeztek, így nem forgott veszélyben a fináléba kerülésük.

Az akadémia vezetése kiemelten menedzselte a 2004-es születésűekből álló, tehetséges társaságot, és a remények szerint a jövő reménységei a döntőben is megállják majd a helyüket. A leány Országos Mini bajnokság küzdelmeire egyébként nem kevesebb, mint 30 csapat nevezett. 

A döntőbe jutott kaposvári csapat tagjai: Pavlovics Tímea, Pácsonyi Petra, Bodrogi Sára, Inkei Luca, Blum Vanda, Fodor Zoé Mira, Bánfai Laura, Pap Nikolett, Paizs Luca, Tóth Sára, Zádori Dóra, Szabó Regina, Péterfai Jázmin, Barsi Anna Réka, Trungel Sára Zsuzsanna, Fajtai Apollónia, Itvás Bianka, edző Ékes Erika.

Az OMB kvalifikációs sorozat végeredménye

1. Vasas 114

2. Békéscsaba 99

3. Delta Érd 96

4. Gödöllő 95

5. Hercules Budapest 92

6. Szeged I. 79

7. Kecskemét 75

8. Kaposvári Röplabda Akadémia 71

9. Dabronc 69

10. UTE 68

11. Szombathelyi SI 66

12. Szolnok II. 63 pont

Címkék: mini, korosztály, kaposvári röplabda akadémia, döntő, sport