1:3, 0:3, 3:1, 3:1. Ezután az eredénysor után, jós legyen a talpán, aki megmondja, hogy mit hoz a Pénzügyőr elleni bajnoki döntő utolsó felvonása. A Fino Kaposvár röplabdázói számára rémálomszerűen indult a finálé, amely lehet, hogy épp a túledzettségnek volt köszönhető.

- Kemény felkészülésünk volt a bajnoki döntő előtti héten, kőkeményen edzettünk, hat a hat ellen játszottunk. Kicsit elfáradtunk a meccsszituációk gyakorlásában, majd jött az első pofon, ami kicsit mentálisan is a padlóra lökött minket - mondta az ötödik meccs előtt Dávid Zoltán, a Fino csapatkapitánya.

A jó erőállapot viszont még jól jöhett kedden. A Demeter-legénység 0:2-ről állt felt a fővárosiak ellen, innen pedig már meg szeretnék szerezni a klub 18. bajnoki címét. A kaposváriak mestere a hazai szurkolók segítségében is bízik a szezon utolsó mérkőzése előtt.

- Mint az előző években, az utolsó mérkőzés mindig teltházas volt, nagyon bízom benne, hogy itt, saját közönség előtt 100 százalékot fogunk nyújtani és ezzel megszeretnénk védeni a bajnoki címet. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, ez biztos, a Pénzügyőr rátudott pihenni, ők is frissebbek lesznek, kevesebbet fognak hibázni, de én nagyon bízok az elvégzett munkában - tette hozzá Demeter György.

A Pénzügyőr mellett szólhat, hogy a csapat tagjainak csaknem egy hetük volt kipihenni a Fino elleni erőltetett menetet. Edzőjük szerint azonban akármelyik csapat is hódítja el a bajnoki címet, az megérdemelten ülhet fel a honi röplabdázás csúcsára.

- Sokat tudtunk pihenni a meccs előtt, én is és a játékosaim is. A négy eddigi meccs alapján mindig az volt, hogy valamelyik csapat gyengébben teljesített, az ötödik meccstől viszont azt várom, hogy mind a két gárda toppon lesz. Aki pedig ezt a meccset megnyeri, az megérdemelten nyeri meg a bajnoki címet is - válaszolta a vendégek mestere, Weczera Csaba.

A mindent eldöntő ötödik összecsapás kedden 17 óra 30 perckor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. Remélhetőleg telt ház előtt!

Addig is nézzék meg múltidézésünket a meccs előtt!

Címkék: ötödik, pénzügyőr, fino kaposvár, röplabda, sport