Remek letámadásokkal és Kollega Krisztián révén kisebb-nagyobb helyzetekkel kezdte a Rákóczi a Veszprém elleni bajnokit, azonban mindezt megváltoztatta a hazaiak vezető találata.

A bakonyiak részéről a 16. percben Bognár Bence két jó csel után lőtte ki a jobb alsót. A támadó azonban nem elégedett meg ennyivel, s hat perc múlva szabadrúgásból csavarta a labdát Gőcze Gergő kapujába. Ennek hatására változtatott a felálláson Artner-mester, s pályára küldte Mayer Milánt. A szünetig azonban nem tudták a kaposváriak feltörni a betömörülő veszprémi védelmet.

A második félidőben sem változott a játék képe: a zöld-fehérek támadtak (Kertész Tamás pályára lépése után már három csatárral), a hazaiak pedig kitartóan védekeztek, néhol egy-két kontrával megtörve az egyhangúságukat.

Szakály Attila szabadrúgása után Vadas Zalán csúsztatása került a veszprémi kapuba, de ezt les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 78. percben viszont Kollega Krisztán egyéni akciója után már sikerült a szépítés.

Ennek köszönhetően az utolsó percekben forrt a levegő a pályán, a jó formában lévő Veszprém azonban otthon tartotta a három pontot.

Artner Tamás: A meccs után el kell gondolkodnia egy-két játékosnak a folytatásról.

Orbán Tamás: Tudtuk, hogy a Kaposvár egy játszós csapat, kielemeztük őket. Taktikusan és fegyelmezetten játszottunk, Bognár Bence pedig eldöntötte a mérkőzést.

VLS Veszprém–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (2–0)

Veszprém, 200 néző. V.: Sipos (Szécsényi, Molnár I.).

Veszprém: Hársfalvi – Krebsz, Felber, Dobsa, Gunther (Sárossy, 82. p.) – Bene (Molnár M., 72. p.), Gulyás, Kocsis, Kókány – Bognár, Márkus (Büki, 51. p.). Vezetőedző: Orbán Tamás.

Kaposvári Rákóczi FC: Gőcze – Nagy J., Lakatos G., Vadas, Hadaró – Márton (Mayer, 29. p.) – Nagy K., Ivancsics (Kertész, 59. p.), Szakály A., Kollega K. – Hujber (Godzsajev, 69. p.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Gólszerző: Bognár (16. és a 22. p.), illetve Kollega K. (78. p.).

Sárga lap: Kókány (57. p.), illetve Lakatos G. (77. p.).

Címkék: nb 3, veszprém, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport