Jobban indult a vendég újpestieknek a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elleni összecsapás, az U19-es bajnokság 20. fordulójában. Szebenyi góljával hamar megszerezték a vezetést, igaz a zöld-fehérek még a szünet előtt kiegyenlítettek, Fonyódi találatának köszönhetően.

A második félidő elején hármat is cserélt Waltner Róbert, a változtatás pedig jót is tett a csapatának. A 65. percben Szilveszter Sándor szerezte meg a hazaiaknak a vezetést, amit sikerült is megőrízniük a lefújásig.

"Úgy vettem észre, hogy az első félidő első harminc percében sajnos bealudtunk, de utána szerencsére a srácok felébredtek és megszereztük a kiegyenlítő gólt. Úgy gondolom, hogy ez fontos volt, mert lélektanilag feltudtunk jönni, ez a második félidőben meg is látszódott, megszereztük a vezetést, valamint domináltunk a második félidőben is." - mondta el a mérkőzés után Varga Donát, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatának játékosa.

A vendég újpestiek a vezető gól utáni kapkodásban látták a vereség okát.

Gáncsos András, az UTE U19-es csapatának edzője szerint türelmesebben kellett volna játszaniuk és amivel több lehetőségük lehetett volna a győzelemre. De így is egy küzdelmes, hajtós mérkőzés volt, amiből a Kaposvár jobban jött ki. Látszik, hogy egy egységes, masszív csapat, jó játékosokból állnak - tette hozzá az edző.

Waltner Róbert csapata ezzel továbbra is magabiztosan áll az U19-es, másodosztályú bajonkság élén. A kaposváriak mindössze egyszer kaptak ki, ami az edzőjük szerint a jó csapategységnek is köszönhető.

"Én csapatban gondolkozok, van egy csapatunk a Rákóczi U19-es csapata és csapatként akarunk mindenféleképpen a pályán és azon kívül is működni. Én abban hiszek, hogy mindegy, hogy ki rúgja a gólt, nem érdekel, hogy kettőt rúg a csatár és ötöt a védő, egy a lényeg, hogy az U19 szerezze a Rákócziban és győzzön." - mondta Waltner Róbert, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatának edzője.

A zöld-fehérekre a hétvégén egy igazi pikáns összecsapás vár, hiszen az ötödik helyezett, nagy rivális Pécs otthonába látogatnak majd.

Címkék: U19, utánpótlás, labdarúgás, Rákóczi, sport