Az Achilles-inát fájlaló Hendlein Roland átöltözött, bemelegített, de aztán a kezdőben már nem kapott helyet Fekete Ádámtól, sőt, végül az egész meccset kiülte - írja összefoglalójában a bb1.hu. Helyette Fodor Márton kezdett, az alacsony szerkezet azonban eleinte nem szuperált a legjobban. A találkozó elején egy darabig a vendégek vezettek, ám ezt követően a KKK egyetlen kezdőben lévő magasembere, Simms kénye kedvére fickándozott a vendég védők közt. Vezérletével át is vette a vezetést a hazai alakulat, s az első negyedet végül 23-17-re meg is nyerte.

A KKK a második etap elején tovább növelte előnyét, Baki hármasával már közte tizenegy volt. Nagy füttyszót kapott nem sokkal később a játékvezetői hármas a hazai publikumtól. A frissen beállt Papp Péterre fújtak rá fél percen belül két faultot, ám a fiatal kaposvárinak ez sem vette el a kedvét, nem sokra rá bepörkölt egy hármast, amit hatalmas ováció fogadott a lelátón. Hiába próbáltak meg mindent a vendégek, a letámadástól a zónáig, nem bírtak a hazaiakkal. Garai Péter kapott technikait reklamálásért a harmadik perc táján, ebből pedig Fodor büntetője és Grebenár duplápja révén három pontot szerzett a KKK, amivel húszra hízott a különbség. Jött is az időkérés Garaitól, ekkor pedig elindult fölfelé kicsit a MAFC, s nagyszünetig le is dolgoztak nyolc pontot a hátrányukból.

A fordulás után folytatódott a hazai dominancia. A vendégek ugyan bátran játszottak, de sokszor védekezésben és támadásban sem tudták felvenni fizikailag a harcot. Állandósulni kezdett egy tizenöt, közel húszpontos kaposvári előny, a MAFC problémáit pedig tovább tetézte, hogy irányítójukat, Smith-t a harmadik negyed közepe előtt egy perccel elveszítették, az amerikai ugyanis kipontozódott. A fővárosiak persze ezt követően is küzdöttek becsülettel, de nem találták a fogást a Kaposváron. A negyed végén Papp Péter ugrasztotta talpra a hazai szurkolókat egy félpályás, palánkos hármassal, amivel a különbség már a húszat is elhagyta.

Az utolsó játékrészt 75-54-ről kezdték a csapatok, s eleinte nem nagyon változott a játék képe. Aztán a MAFC egészpályás letámadása belehajszolta pár eladott labdába, valamint kihagyott dobásba a hazaiakat. A jó védekezésből, jött a jó támadás, zsinórban három triplával pedig 81-69-re feljöttek a fővárosiak. Fekete Ádám rögtön időt kért, ezt követően pedig hamar visszaállt a közte húsz. Frazier dobott be két hármast, Cooke pedig közelről talált be, a MAFC-nak pedig nem volt válasza ezekre.

A legvégén a hazaiak junior korú játékosai is szóhoz jutottak, akik jó játékkal hálálták meg a bizalmat. A KKK végül 97-70-re nyert.

Kaposvári KK – MAFC 97–70 (23–17, 26–20, 26–17, 22–16)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok,
V.: Földházi T., Kulcsár T., Gyuris P. (Forrai S.)

Kaposvár: Wisseh 2, Fodor 11/3, FRAZIER 23/15, COOKE 15/3, SIMMS 16. Csere: Grebenár 6, PAPP 14/6, Baki 6/3, Kocsis 2, Hock 2, Bodó -.

MAFC: Smith 9/3, Misek 9, LAKITS 14/6, Kovács Á. 8, Sihota 9/3. Csere: Poscic 9, Polyák 6/3, Molnár M. 2, Kucsora 1, Pápai -.

Kipontozódott: Smith

Címkék: mafc, kaposvári kk, kosárlabda, sport