Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata idén elmúlt kilenc év legjobb eredményét ért el az alapszakaszban: a remek hajrának köszönhetően a lányok befutottak a hetedik helyre, így a negyeddöntőben a második helyezett Vasas lesz az ellenfelük. A Diamant jól teljesített az elmúlt hetekben, és nem csak a kötelezőket hozta magabiztosan, hanem győzni tudott a Gödöllő, majd az MTK otthonában is.

A csapaton látható a fejlődés, és ahogy Zarka Péter fogalmazott: a rájátszásban derül ki igazán, mit ér az eddig elvégzett munka. A klubvezetés reményei szerint is több lehetőség rejlik még az előttünk álló időszakban, és az előzmények ismeretében reális elvárás lehet, hogy az együttes legalább megőrizze a hetedik helyét, vagy esetleg még előrébb lépjen. Sok múlik majd azon is, hogy a negyeddöntő után melyik csapat ellen folytatják a somogyiak, de az biztos, hogy a társaság egységes, és a lányok hisznek magukban, illetve egymásban. A fiatalok önbizalmának jót tett az is, hogy a junior együttes az elmúlt hét végén, hazai környezetben vívta ki az országos hatos döntős szereplés jogát, többek között a címvédő MTK legyőzésével.

„Az utóbbi időben nagyon összeállt a csapat, a sok kemény munkának köszönhetően az alapszakasz második felében több előttünk álló csapatot is meg tudtunk szorongatni, vagy nagy bravúrral legyőzni. Bízom benne, hogy tudjuk ezt a menetelést folytatni, és szetteket rabolunk majd a Vasastól, úgy ahogyan egyszer már sikerült is a fővárosban” - fogalmazott Sitkey Mariann csapatkapitány.

Még egy érdekesség, ami a kaposváriak mellett szólhat a rájátszásban: az alapszakasz húsz mérkőzése során 16 pontot szereztek idegenben, és 9-et hazai pályán, vagyis eddig úgy tűnik, hogy vendégként eredményesebb a társaság, mint házigazdaként...

A Vasas - Diamant párharc első mérkőzését pénteken 19 órától játsszák a fővárosban. A második találkozó hétfőn 18 órakor kezdődik a kaposvári városi sportcsarnokban, és ha szükség lesz harmadik meccsre, azt a jövő csütörtökön vívják meg a felek, ismét a Folyondár utcában.

Címkék: Vasas, rájátszás, Diamant, sport