A Szolnok elleni simábban sikerült bajnoki elődöntő után a fotelben ülve nézhették végig a Fino Kaposvár játékosai, hogy melyik együttessel is kell megküzdeniük az újabb aranyéremért. A Pénzügyőr végül gigászi csata után jutott be a döntőbe, a Kazincbarcika ellen.

A tavaly még a Kaposvárral duplázó Bagics Balázzsal felálló fővárosiak ellen, kétszer is csak 3:2-re tudtak nyerni Demeter György tanítványai az alapszakaszban. Ebből kiindulva pedig a Fino mestere a döntőben is kiélezett összecsapásokra számít.

- Nehéz felkészülni belőlük, mert több jó játékosuk van és különböző variációkban játszanak, tehát egy mérkőzésen belül is tudnak újítani, tudnak új játékosokat hozni. Én azt hiszem, hogy mi megfelelően felkészültünk a döntőre, fizikálisan és mentálisan egyaránt. Nagyon-nagyon kiélezett küzdelemre számítok, Kaposváron is és Budapesten is, de nagyon-nagyon bízom benne, hogy megtudjuk védeni a bajnoki címünket - tette hozzá Demeter György.

Kiélezett döntő vár a Fino Kaposvár együttesére.
Kiélezett döntő vár a Fino Kaposvár együttesére.

A már említett idei két összecsapásban az is közös volt, hogy valódí veszítenivalója csak a rekordbajnoknak volt. Ez pedig a fináléban sem lesz másképp.

- A hazai mérkőzésünkön nagyon jól játszottak, nagyon összeszedetten, ugye nem volt rajtuk semmi teher, mi voltunk az esélyesebbek. Az ottani mérkőzésen nagyon hullámzó teljesítményt láttunk tőlük, hol nagyon rosszul játszottak, hol nagyon jól játszottak. Egy kiszámíthatatlan csapat - mondta Nagy József, a Fino Kaposvár játékosa.

Nagy kérdés viszont, hogy mennyit vett ki a Pénzügyőr csapatából az elődöntős párharc. A továbbjutásról csak az ötödik mérkőzés döntött, igaz az sem volt egy lefutott meccs. A Kazincbarcika már 2:0-ra vezetett hazai pályán, innen fordítottak végül Bagicsék. A fővárosiak mestere ezek után hasonlóan fordulatos bajnoki döntőre számít.

- Elég sokat kivett belőlünk, főleg, hogy ilyen sűrűn voltak egymás után a mérkőzések. A hét nagy részét pihenéssel töltötte a csapat, a mai nap fogunk edzeni egyet és felkészülni a hétvégi mérkőzésre. A Kaposvár egy stabil játékot mutatott az alapszakaszban, amit most is tud, mi viszont abszolút hullámzóak vagyunk, de mint a Kazincbarcika elleni utolsó mérkőzésen is láttuk, meccsen belül is. Ha felszabadultan tudunk játszani, akkor szerintem bármi megtörténhet, a mostani mérkőzésen és az egész döntő során is - mondat Weczera Csaba, a Pénzügyőr vezetőedzője.

Az aranycsata első felvonása vasárnap 15 óra 15 perckor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, a Fino pedig egy hétre rá akár ünnepelheti is a 18. bajnoki címét. Ehhez viszont minden bizonnyal a Pénzügyőr játékosainak is lesz majd egy-két szava.

Címkék: pénzügyőr, döntő, nb1, fino kaposvár, röplabda, sport