Nem könnyű feladat előtt állt az OB IV-es Kaposvári jégkorongcsapat a rájátszás első körében. A KHC az alapszakaszt csoportja harmadik helyén zárta, így a legjobb négy közé jutásért a B csoport első helyezettjével, a MAC Budapesttel kellett megküzdenie.

A fővárosiak meggyőző teljesítménnyel nyerték meg csoportjukat. Az alapszakaszbeli tíz mérkőzésükből kielncet megnyertek.

- Végülis jónak mondható az alapszakaszunk, veretlenül jutottunk be a rájátszásba. Egyetlen pontot veszítettünk, az egyik budapesti csapat ellen volt egyetlen egy döntetlenünk - értékelt a vendégek játékosa, Soós Balázs.

A Kaposvár elleni párharcnak viszont némileg a sötétben tapogatózva vágtak neki. A két csapat ugyanis eddig mindössze egyszer, a tavalyi szezonban találkozott egymással.

A rájátszás első körében a csapatok egy oda-visszavágót játszanak, és a két meccs gólkülönbsége dönt a továbbjutásról. Nagy előny volt a Kaposvárnak, hogy hazai jégen kezdhetett, a KHC játékosai pedig igyekeztek kiszolgálna az ezúttal is szép számban kilátogató szurkolókat.

- Rengetegen látogattak ki az első meccsünkre, ami ilyenkor minket is egy kicsit jobban doppingol - tette hozzá Maár Viktor, Kaposvár HC hokisa.

Az elszánt csatakiáltások után nem finomkodtak a felek, rögtön egymásnak estek. A MAC hamar 2-0-ás előnybe került, de a KHC még az első harmad vége előtt kiegyenlített.

A folytatásban aztán többször is vezetést szerzett a budapesti alakulat, a KHC pedig rendre kiegyenlített. 4-4 után aztán két gólra elhúztak a vendégek, innen pedig már csak a szépítésre futotta a kaposváriaknak. Így végül a MAC Budapest 6-5-re megnyerte az odavágót.

A két együttes azóta túl van a visszavágón is: Budapesten nem kegyelmezett a MAC a Kaposvárnak. 14-6-ra nyertek a fővárosiak, így ők jutottak négy közé, a KHC pedig az 5.-8. helyért küzdhet tovább.

Címkék: kaposvári hc, mac budapest, ob 4, jégkorong, sport