Idén már 29. alkalommal adott otthont Kaposvár a Mesterek Tornájának. Az ország egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező fedettpályás versenyén a díjugratásé volt a főszerep. A nemzetközi versenyen pedig idén is a Túri József emlékét őrző, nagykör volt a legjobban várt finálé.

- Ez egy 140 centiméterre kiírt díjugrató versenyszám volt, egyszeri összevetéssel, ami azt jelenti, hogy az alappályán hibátlanul teljesítő lovasok, egy rövidített pályán mérték össze a tudásukat, időeredményre és hibapontra. A versenyszám érdekessége az volt, hogy a győztese, ifjabb Lázár Zoltán lett, aki immáron második alkalommal nyerte meg a nagydíjat - mondta Szarka Ferenc, versenyigazgató.

Ifjabb Lázár Zoltán már másodszor vihette haza a Turi József-vándorserleget.
Ifjabb Lázár Zoltán már másodszor vihette haza a Túri József-vándorserleget.

A futamban utolsóként induló, 19 éves ifjabb Lázár Zoltán Lacrima Di Felicita nevű lovával hiba nélkül, a leggyorsabb idővel szerezte meg második Mesterek Tornája győzelmét. Ezzel pedig történelmet is írt, hiszen először fordult elő, hogy egy páros ismételni tudjon.

- Egy viszonylag technikás pályát épített a horvát pályaépítő, az alapidő nem volt túl szűk, azonban a vonalak és az akadályok magassága volt a nehézség ma. A lovamnak és nekem valamilyen szinten feküdt a pálya és ezt ki is tudtuk használni és tudtuk kamatoztatni és ennek is köszönhető, hogy sikerült nyernem - tette hozzá ifjabb Lázár Zoltán, aki 2015 után, ismét az élen végzett.

A nemzetközi verseny nagydíjának ezüstérmese Burucs Barna lett, Helios C nevű lovával. A háromnapos viadalon a közönség végül 70 lovas és 135 ló küzdelmét láthatta. Az indulók között pedig finn, fehérorosz, valamint horvát sportolók is akadtak.

Címkék: ifjabb lázár zoltán, mesterek tornája, 2017, kaposvár, sport