A találkozó néhány perces késéssel kezdődött, miután a friss Magyar Kupa-győztes fehérvári együttes a dicsőséget jelző zászlót ünnepélyes keretek közt helyezte el a csarnok légterében.

A hazaiak keretéből a bőség zavarával is küzdő Dzunics Braniszlav vezetőedző végül az Egyesült Államokból fia születését követően visszatérő Bradford Burgess maradt ki.

Winsome Frazier szerezte az első találatot a meccsen, majd Cooke talált be triplát szerezve. Nyugodtan, szervezetten kosárlabdázott a vendégcsapat, amely Frazier hármasával 14–6-ra léptek el. Hendlein kosara után már a tíz pontos határt is átlépte a két csapat közti különbség, Dzunics edző pedig azonnal időt is kért. Lóránt triplája jelentett riadót az Albának, amely Alhaji Mohammedet is bevetette. Rendre megszerezték a támadó lepattanókat a hazaiak, akik fokozatosan zárkóztak fel. A somogyi büntetők is kimaradtak, így nem csoda, hogy a negyed végére csak két pont maradt az előnyből.

A második negyed elején átvette a vezetést az Alba, ráadásul Wisseh ellen technikait is ítéltek a játékvezetők. Sokkal jobban lepattanózott a székesfehérvári együttes, amely a védekezését is rendbe rakta. Wisseh faultjai miatt Papp Péter is hamar pályára került. A támadásokba rengeteg hiba csúszott a kaposváriaknál, emiatt egyre nagyobb hátrányba kerültek a vendégek. Fekete Ádám időkérése után sem sikerült a hazai zónát átdobni, így gyakorlatilag hét perc alatt eldőlt a meccs. A játékrészt 28–8-ra nyerték Kellerék.

Nagy volt a különbség a két csapat közt, a somogyiak nem tudták a korábban látott teljesítményt megismételni. A nagyszünet után is a fizikálisan domináló Farrék voltak előnyben. Az elhibázott vendég dobások után gyors székesfehérvári ellenakciók születtek, melyek rendre újabb pontokkal végződtek. Grebenár kapott egy nagyot, azonnal eleredt az orra vére, majd Simms és Mohammed is begyűjtött egy-egy technikait.

A záró szakasz előtt tovább nőtt a különbség, emiatt a hazaiak kényelmes húsz pont feletti előnnyel készülhettek a végjátékra. Mindennél többet elmondott, hogy a kaposváriak még az ötven dobott pontot sem érték el. A formaságnak tekinthető negyedik negyedben Mohammed zsákolása jelentette a 81–54-es állást, ráadásul a vége előtt még egy ziccer után a reklámfalnak eső Fodor Mártont is elvesztették a kaposváriak.

Alba Fehérvár – Kaposvári KK 94–67 (22–24, 28–8, 25–17, 19–18)

Alba Regia Sportcsarnok, V.: Cziffra Cs., Jakab L., Hervay T. (Fekete L.)

Alba: Taylor 6, Edwards 12, Shepard 10, Lóránt 23/3, Keller Á. 12. Csere: Farr 7, Mohammed 14/3, Markovics 10/6, Tóth P. -, Keller I. -, Nshimba -.

Kaposvár: Wisseh 5, Frazier 12/3, Cooke 12/6, Hendlein 6/3, Simms 19. Csere: Baki 2, Fodor 6, Papp 3/3, Grebenár 2, Hock -.

Címkék: alba fehérvár, kaposvári kk, kosárlabda, sport