Nincsenek túl jó emlékeik a közelmúltból a kaposvári röplabdabarátoknak a Szolnok csapatáról. A Magyar Kupa fiaskó után ráadásul a Finónak a bajnokságban is a Tisza-partiakon keresztül vezetne az út a fináléba. Ezúttal pedig nem hibázna a Demeter-legénység.

- Fájó szívvel beszélek erről, mert nem nagyon örültünk annak, hogy idegenben és otthon is kikaptunk a Szolnoktól. Úgy gondolom, hogy ezzel most már nem kell foglalkozni, annál inkább a jövőbeli meccsekkel és azzal, hogy itt a magyar bajnokságban sikerüljön a Szolnokot háromszor legyőzni - nyilatkozta stábunknak a Fino Kaposvár fiatal feladója, Keen Cameron.

A kaposváriak a Magyar Kupa bronzmérkőzés óta nem játszottak tétmérkőzést, igaz így sem unatkoztak az elmúlt két hétben. Dávid Zoltánék a fizikai felkészülés mellett, mentálisan is igyekeztek ráhangolódni a bajnoki elődöntőre.

Kiélezett párharcnak ígérkezik az elődöntő Fotó: Fino Kaposvár Facebook
Kiélezett párharcnak ígérkezik az elődöntő Fotó: Fino Kaposvár Facebook

- Megnyerték a kupadöntőt, nincs semmi veszítenivalójuk, a nulláról jöttek élvezni fogják a játékot. Akinek veszíteni valója van, azok mi vagyunk, de én bízom abban, hogy mi nem fogunk megijedni. Azt kell játszanunk, amit mi tényleg tudunk, mert nekünk fizikális problémáink, meg játékbeli problémáink nincsenek. Itt az a kérdés, hogy mi mentálisan, hogy fogunk nekiállni ennek az ütközetnek és hogy meddig fogjuk bírni ezt a küzdelmet - tette hozzá a Fino csapatkapitánya, Dávid Zoltán.

A lélektani előny azonban minden bizonnyal a Szolnoknál lesz. A Magyar Kupa győztes együttes nem feltett kézzel érkezik a somogyi megyeszékhelyre, és rögtön szeretnék elvenni a rekordbajnok pályaelőnyét.

- Megfelelően felkészültünk mi is a Kaposvárból. Úgy gondolom, hogy ők is mindent megtesznek annak érdekében, hogy bejussanak döntőbe. Mi azért vagyunk, hogy ezt megakadályozzuk. Mi is oda szeretnénk jutni, ez nem titok. Az utolsó két mérkőzés azért a mérleg nyelvét a mi oldalunkra döntötte, de természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy egy nagyon jó kaposvári csapattal fogunk szembe kerülni csütörtökön. Ha megfelelően tudunk erre felkészülni és fejben ott tudunk lenni úgy, ahogy azt megtettük az utóbbi két alkalommal, akkor nagy esélyünk van arra, hogy az első mérkőzést akár Kaposváron is hozni tudjuk - válaszolta Gulyás Ferenc, a szolnokiak mestere.

Az igen kiélezettnek ígérkező bajnoki elődöntő első mérkőzését csütörtökön, 18 órától játsszák a kaposvári városi sportcsarnokban.

Az összecsapást pedig ezúttal is élőben közvetítjük!

Címkék: szolnok, fino kaposvár, nb1, röplabda, sport