Három pályán kilenc csapat játszott összesen 21 mérkőzést a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában, a leány röplabda Országos Mini Bajnokság kiemelt kvalifikációs versenyén. Az 1. MCM-Diamant RÖAK Utánpótlás Kupát végül a fővárosi Vasas együttese nyerte meg, a házigazda Röplabda Akadémia növendékei a hetedik helyen fejezték be a küzdelmeket.

Nem kísérte szerencse a kaposváriak szereplését saját kvalifikációs tornájukon. A RÖAK fiataljai előbb 2:1-re megverték a Szombathelyi Sportiskola csapatát, majd ugyanebben az arányban kikaptak a dabronciaktól. A csoport harmadik meccsét a vasiak nyerték a Dabronc ellen, ugyancsak három szettben, így a körbeverés miatt a pontarány döntött a sorrendről. Ez alapján a Szombathely végzett az élen a Dabronc és a RÖAK előtt. A másik két csoportban egyértelmű volt a helyzet: a két fővárosi résztvevő, a Vasas és a Hercules két-két sikerre biztosította be elsőségét.

Az 1-3. helyekért kiírt helyosztón a Vasas szettet sem vesztett, míg a Hercules a Szombathelyi Sportiskola elleni diadallal szerezte meg a második helyet.

A kaposvári lányok a helyosztókon már nem hibáztak (biztosan verték a Sülysáp és a SzoESE gárdáját), így végül a hetedik helyet érdemelték ki, és továbbra is küzdenek azért, hogy bejussanak a sorozat kétnapos, szegedi döntőjébe. A RÖAK növendékei legközelebb március 18-án, a keszthelyi tornán lépnek majd pályára.

röak

„Jó csoportmeccsek voltak, szoros eredményekkel. Sajnos, nem volt szerencsénk, de a tapasztalatszerzés szempontjából jó volt ez a torna. A helyosztókon, az 1-3. helyekért, helyenként a gyerekek a korukhoz képest igen színvonalas labdameneteket játszottak” – összegezte röviden a látottakat a kaposváriak edzője, Ékes Erika.

A kaposvári együttes tagjai: Barsi Anna, Tóth Sára, Inkei Luca, Bánfai Laura, Pap Nikolett, Fodor Zoé, Bodrogi Sára, Szabó Regina, Zádori Dóra, Pavlovics Tímea, Péterfai Jázmin, Pácsonyi Petra.

A torna névadó támogatója, az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. jóvoltából mind a kilenc résztvevő csapat legjobb játékosa, valamint a kilenc edző is különdíjat kapott. A kupákat, az érmeket, az okleveleket és a különdíjakat az NB I-ben szereplő 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttesének csapatkapitánya, Sitkey Mariann és brazil idegenlégiósa, Debora Araujo adta át.

A végeredmény:

1.Vasas (edző: Gintner Domonkos, a csapat legjobb játékosa Stankovics Alinda)
2. Hercules Budapest (edző: Daróczi Gergely, a csapat legjobb játékosa Puskás Sára)
3. Szombathelyi Sportiskola (edző: Tóth Zsuzsanna, a csapat legjobb játékosa Hütter Rebeka)
4. Kodolányi Székesfehérvár (edző: Fésűs Irén, a csapat legjobb játékosa Szentmihályi Odett)
5. Dabronc (edző: Badacsonyi Győző, a csapat legjobb játékosa Párizs Réka)
6. Szolnok (edző: Elbakouer André, a csapat legjobb játékosa Makai Renáta)
7. Kaposvári Röplabda Akadémia (edző: Ékes Erika, a csapat legjobb játékosa Zádori Dóra)
8. Szombathelyi ESE (edző: Ilics Katalin, a csapat legjobb játékosa Németh Panna)
9. Sülysáp (edző: Vincze Péter, a csapat legjobb játékosa Horinka Zsófia)

Címkék: Röak, Táncsics, röplabda, torna, Kaposvár, sport