Már csak négy mérkőzés van vissza a női röplabda NB I. alapszakaszából, és az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese reális eséllyel pályázik arra, hogy a hetedik helyen fejezze be a pontvadászat első szakaszát. A lányok legközelebb pénteken 18 órakor lépnek pályára, a városi sportcsarnokban az Újpest lesz az ellenfél.

A téli pihenő után egy bátor és egységes Diamant vágott bele a bajnoki folytatásba, és a lányok a gödöllői bravúros győzelem után megverték a Budaörsöt, majd a Nyíregyháza elleni papírforma-vereség után nagy meglepetésre két szettet és vele egy pontot nyertek a Vasas otthonában. Az eredmény hitet és erőt ad a folytatáshoz, és bízunk benne, hogy a lányok végre előrébb léphetnek az elmúlt évek állandó nyolcadik helyéről.

... elérhető közelségben a hetedik hely.
... elérhető közelségben a hetedik hely.

A versenykiírás szerint az alapszakasz végső sorrendjét elsőként a megszerzett győzelmek száma határozza meg. A hetedik helyen álló Gödöllő hat, a Diamant pedig öt győzelmet könyvelhetett el eddig, és ha nem történik meglepetés, Zarka Péter tanítványai akár meg is előzhetik a Pest megyeieket. Pénteken az az Újpest lesz az ellenfél, amellyel Sitkeyék az ősszel öt szettet váltottak a fővárosban, ezt követi a jövő kedden a TFSE, majd az MTK elleni idegenbeli és zárásként, március 10-én a Palota elleni hazai összecsapás.

A lányok ezúton is szeretnék megköszönni a szurkolóknak, hogy szép számmal kilátogattak legutóbbi meccsükre, és remélik, hogy pénteken 18 órától, a lila-fehérek ellen is jó hangulatban, sokan buzdítják majd őket a lelátókról.

Címkék: Diamant, alapszakasz, Kaposvár, sport