Andric és Vojvoda vezérletével két és fél perc alatt 9-2-re elhúzott a Szolnok a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjének második meccsén, időt is kért Fekete Ádám - írja a bb1.hu. Simms helyett bejött Grebenár, sokkal határozottabb lett a palánk alatt a KKK, és elkezdett felzárkózni (7. perc: 13-11). 15-13-nál időt kért a Szolnok, innentől egy darabig még fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a hajrában megint sokat hibáztak a somogyiak, az első negyed után 23-18 volt az állás.

6-0-val kezdték a második etapot a kék-fehérek, alig egy perc után át is vették a vezetést, Kmézics Zorán idegesen lépett a zsűriasztal felé. Használt a taktikai értekezlet, hamar fordult a kocka, a 15. percben 32-26-nál a Kaposvár kért időt. Előbb Cooke és Frazier vezérletével visszajöttek lőtávon belülre a „vendégek”, majd megint hibát hibára halmoztak, az Olaj pedig köszönte szépen, és 44-35-re elhúzott a félidő végére.

Magyar Kupa, Szolnoki Olaj KK – Kaposvári Kosárlabda Klub
Galéria: Nagy volt a küzdelem Fotó: Vágvölgyi Bálint
Alaposan helyre tehette fiait az öltözőben Fekete Ádám, ugyanis három perc alatt feljött a KKK 46-42-re. Többször is megérkeztek a bajnok nyakára Frazierék, ám a kulcspillanatokban hol Vojvoda, hol pedig Barnies egy-egy extra dobással lehűtötte a kedélyeket. Hendlein utolsó másodperces ziccerével 65-61-es eredménnyel zárult a harmadik etap, továbbra is szoros volt a meccs.

Fodor hármasával előbb egyre hozta fel csapatát, majd Pavlicsevics technikai faultja után kiegyenlítette a meccset. Bár ezt követően visszavette az előnyt a Szolnok, továbbra sem hagyta magát a Fekete-sereg, 72-72-nél Frazier is egalizált. Kevesebb, mint két perc volt hátra, amikor Wisseh büntetőivel átvette a vezetést a Kaposvár. Izgalmasan alakult a hajrá: Andric előbb egyenlített, majd az utolsó percben Cooke triplája lejött, Barnies pedig elcsúszott, és közben ellépte. Az utolsó akció a somogyiaké volt, Wisseh középtávolija viszont nem ment be, így 78-78 után jöhetett a hosszabbítás.

Pavlicsevics két hármasa nyitotta a ráadást, majd az Olaj irányítója megkapta második technikaiját, mely után a kiállítás sorsára jutott. Simmsre is technikait fújtak a játékvezetők, neki ez volt az ötödik hibája, így ő kipontozódott. Vojvoda megszórta magát a végére, innen pedig már nem volt visszaút. Cooke sportszerűtlenül faultolta Andric-ot, a látszat ellenére sem ennyire durva, sem pedig ennyire sima nem volt ez a meccs.

A találkozó legjobbjának Luksa Andric-ot választották.

Szolnoki Olaj KK – Kaposvári KK 93–79, h.u. (23–18, 21–17, 21–26, 13–17, 15–1)
Győr, Audi Aréna, 600 néző
V.: Földházi T., Benczur T., Hegedűs T. (dr. Páli K.)

Szolnok: Pavlicsevics 10/9, VOJVODA 22/6, BARNIES 13/9, Eilingsfeld 4, ANDRIC 29. Csere: Boriszov 11/3, Tóth Á. 4, Wittmann -, Popovics -.

Kaposvár: Wisseh 9/3, FRAZIER 19/9, COOKE 12, Hendlein 10, Simms 6. Csere: GREBENÁR 9, Fodor 7/3, Papp -, Baki 7/3.

Kipontozódott: Simms (39. perc), Cooke (45. perc).

Kiállítva: Pavlicsevics (43. perc).

Címkék: szolnoki olaj, kaposvári kk, kosárlabda, sport