Nem bírt az újdonsült Magyar Kupa-bronzérmes Fatum-Nyíregyháza csapatával az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a női röplabda NB I csütörtöki, tévés mérkőzésén. A szabolcsiak 10, 16, majd 17 pontot engedélyeztek ellenfelüknek a 67 perces találkozón, népes szurkolótábor előtt.

A házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem brazil bombázója, Araujo kezdte meg a pontgyártást. Eleinte még a hazaiaknál volt az előny, ám idővel átvette az irányítást a vendégcsapat, a mieink pedig elbátortalanodtak. Folyamatosan nőtt a különbség a két együttes között, és fájó, de a vendég nyírségiek sok pontot szereztek ellenfelük hibáiból.

A második játékrész eleje is a házigazdáké volt, utána viszont a négy válogatott játékost (Vacsi Evelin, Szombathelyi Szandra, Villám Lilla és Leidgeb Noémi), valamint a venezuelai különítményt (Francesco Machado Genesis, Francesco Machado Isis és Valdez Nelmaira Carolina) felvonultató Nyíregyháza került fölénybe. Többször is hosszú labdameneteket láthatott a népes publikum, mindkét együttes a végsőkig küzdött.

A harmadik felvonásban mindjárt az elején tetemes előnyt szerzett a kaposvári származású vezetőedző, Horváth András csapata. A kaposváriak nem hagyták annyiban a dolgot: még a szett első felében a csereként érkezett Kanizsai Dorottya két remekbe szabott ász-nyitásával beérték nagynevű ellenfelüket, és ezután is tapadtak rájuk. Araujo ebben a játszmában csapata 22 pontjából kilencet jegyzett. A hajrát a rutinos nyírségiek bírták jobban, akik 69 percnyi játék után tettek pontot a találkozó végére.

Folytatás vasárnap 17 órakor Budapesten egy újabb Magyar Kupa-érmes, a Békéscsabával döntőt játszott, három amerikai és egy görög légióst foglalkoztató Vasas-Óbuda otthonában.

Zarka Péter: "A nyitásfogadás instabil volt, kiszámíthatóak voltunk. A Nyíregyháza végig nyomás alatt tartott minket. Miután feljavultunk, a szélsőütőink nem tudták befejezni a támadásokat."

Horváth András: "A múlt heti Magyar Kupa-bronzmérkőzés után fegyelmezetten, pontosan játszottunk, és igyekeztük már a nyitásainkkal megragadni a lehetőséget. Örülök a három pontot érő győzelemnek."

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - fatum-Nyíregyháza 0-3 (-13, -16, -22)

Kaposvár, 550 néző. V.: dr. Árpás, Mezei,

Kaposvár: Rák 4, Sitkey 2, Bagyinka 3, Araujo 15, Szívós 4, Horváth A. 3. Csere: Csitári (libero), Kanizsai 4, Korniss 1, Mészáros. Vezetőedző: Zarka Péter.

Nyíregyháza: Vacsi 8, G. Franchesco 5, Valdez 12, Kalotai 8, Villám 10, Szombathelyi 11. Csere: I. Francescho (libero), Tóth F. (libero), Leidgeb 1. Vezetőedző: Horváth András.

A mérkőzés alakulása. I. játszma: 6:8, 9:16, 10:21. II. játszma: 5:8,9:16, 16:21. III. játszma: 3:8, 13:16, 17:21.

Címkék: nyíregyháza, nb1, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, röplabda, sport