A magyar válogatott tagjaként Csima Laura műlesiklásban fog indulni a 2 évente megrendezésre kerülő eseményen. A Team Kaposvár versenyzője, aki a Csík Ferenc Olimpiai Támogatási Programnak köszönhetően tudott részt venni edzőtáborokban az elmúlt hetekben nagyszerűen teljesített a kvalifikációs versenyeken. Csima a műlesiklás mellett óriásműlesiklásban és super G-ben is jó eredményeket ért el. Mindkét szakágban jelentősen sikerült javítani a pontjain és három alkalommal is sikerül az első tíz között végeznie az Ausztriában és Olaszországban rendezett futamokon.

Óriásműlesiklásban élete legjobb FIS pontját teljesítette St Lambrechtben az elmúlt hét végén. A 102,85 pontos teljesítménnyel kézzelfogható közelségbe került a 100 pont alatti eredmény elérése is, melynek teljesítéséhez pár tizedmásodpercet kell gyorsulnia a kaposvári sízőnek.

Miklós Edit sérülésének következtében a magyar csapat legerősebb versenyzője nem indulhat a Világbajnokságon. A magyar indulók célja így a selejtezőből való továbbjutás lehet, ami nem lesz egyszerű feladat a mezőny erősségét figyelembe véve.

A technikai számokat így a műlesiklást is a Világbajnokság végén rendezik. A selejtezőben február 17-én szoríthatunk Csima Laurának a döntőre egy nappal később kerül sor. A női szlalom pálya közel 600 méter hosszú lesz 175 méteres szintkülönbséggel 30 %-os átlagos meredekséggel. A pálya legmeredekebb része 71 %-os meredekségű lesz, így ez a rész valószínűleg nagyon megrostálja majd a mezőnyt.

A Világbajnokság legnagyobb érdeklődéssel várt versenyszáma minden bizonnyal a férfi lesiklás lesz. A közel 3 km hosszú 800 méter szintkülönbségű pályán a versenyzők sebessége elérheti a 150 km/h-t. Közvetlenül a rajt után egy 100 %-os meredekségű (45 fokos) lejtőn kell lecsúszni az indulóknak. Ezen a szakaszon 6 másodperc alatt érik el 0-ról a 140 km/h-s sebességet a sízők.

Címkék: műlesiklás, Csima, Csik Ferenc, , támogat, világbajnokság, program, sport