A két együttes tavaly őszi bajnoki összecsapásán 85–65-ös megérdemelt pécsi siker született a baranyai megyeszékhelyen. Nagyon nem ment a játék akkor a somogyiaknak, akik ezúttal fogadkoztak, hogy visszavágnak a nagy zakóért - írja tudósításában a delfinek.hu.

Ebben az a Winsome Frazier is érdekelt volt, aki azon a meccsen ugyan még nem volt a csapat tagja, de szerződését immár a szezon végéig hosszabbította meg a kaposvári klub.

Supola Zoltán betegség miatt el sem utazott a pécsiekkel a somogyi megyeszékhelyre, de Antóni Csanád és Harazin Tamás vállalta a játékot Csirke Ferenc vezetőedző csapatában.

Az összecsapás egy perces gyászszünettel kezdődött Filipovics Gordan edző napokban elhunyt édesapjára emlékeztek ekképp a csarnokban.

A mérőzést a KaposPonton percről-percre itt közvetítettük.

Kaposvári KK - Pécsi VSK-PANNONPOWER 63–55 (18–14, 11–21, 27–12, 7–8)

A kaposváriak zsinórban harmadik diadalukat aratták a bajnokságban és ezzel nagy lépést tettek a felsőházi rájátszás elérése felé.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: "Nagyon kemény védekezés volt jellemző mindkét oldalon. Nyolc nap alatt ez volt a harmadik győzelmünk, egyre fáradtabbak voltunk és ez látszott is. Ennek ellenére óriásit küzdöttünk és mindent megcsináltunk, amit kellett. A közönségünk kezdettől fogva nagyon kitartóan, lelkesen buzdított minket, öt percet leszámítva pedig mienk is volt a meccs."

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK vezetőedzője: "Gratulálok a Kaposvárnak! Elsősorban a védőlepattanókkal voltak gondjaink. A Kaposvárnak, de más csapatnak sem szabad tizenkilenc támadólepattanót engedélyeznünk. Remélem nem súlyos Sejfic sérülése és nem töri ketté a szezonunkat, ellenkező esetben kezdhetjük elölről a csapatépítést."

Kaposvári KK: Wisseh (11/3), Frazier (10), Cooke (12/3), Hendlein (9), Simms (11/3). Csere: Fodor M. (8/3), Grebenár (-), Baki (2), Papp P. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Nelson (-), Bíró (10/6), Smith (19/3), Budimir (9), Sejfic (8). Csere: Halász (7/3), Antóni (-), Harazin (2). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Szentendrei Áron.

Címkék: Pécs, KKK, Kaposvár, sport