A ZF-Eger, vagyis a bajnokság tavalyi ezüstérmese várt a kaposvári pólósokra az OBI 13. fordulójában. A találkozó esélyese természetesen a B csoportot veretlenül vezető együttes volt, ám Szécsi Zoltán csapata az addig nyeretlen UVSE otthonában elszenvedett veresége után mindenképpen javítani szeretett volna az éllovas ellen.

A Kaposvár ennek megfelelően jól is kezdett. Rögtön a meccs elején megszerezték a vezetést, ami ki is tartott az első negyed végéig.

A hazaiak a második játékrészben is felnőttek a feladathoz, tartani tudták a lépést a világ- és olimpiai bajnokokkal felálló Egerrel. A félidőre úgy alakult ki az 5-5-ös döntetlen, hogy a vendégek csak az utolsó pillanatban egyenlítettek.

A fordulás után viszont már nem hagyott levegőt a Kaposvárnak Dabrowski Norbert együttese. Az egriek egymás után szerezték a gólokat, másfél negyed alatt egy 6-0-s etapot produkáltak, amivel 11-5-re elhúztak.

A végig nagyszerűen küzdő hazaiak helyzetét az sem könnyítette meg, hogy Szécsi Zoltánnak folyamatosan csökkent a rotálási lehetősége a kiálltások miatt. Még az első félidőben Juhász-Szeleit, a másodikban pedig Polovicot küldték ki cserével a játékvezetők, Dobos pedig kipontozódott.

A KVK ennek ellenére az utolsó nyolc percet döntetlenre tudta hozni, és Sántavy utolsó másodpercben szerzett góljával a slusszpoén is az ővék volt.

A találkozót végül 12-8-ra nyerte meg a már félig-meddig a Barceloneta elleni BL-meccsre hangoló egri csapat.

Dabrowski Norbert, vezetőedző, ZF-Eger: Örülök, hogy egy jó mérkőzést tudtunk játszani, abszolút megfelelt az elvárásaimnak ez a meccs. Annak is örülök, hogy a Kaposvár megnehezítette a dolgunkat, és nagyon jól játszott az egész mérkőzésen. Nyilván a legfontosabb az volt, hogy a három pontot begyűjtsük, és hogy készlüljünk a Barceloneta meccsre, úgyhogy ezért még egyszer gratulálok a Kaposvárnak, ez egy jó felkészülés volt.

Szécsi Zoltán, vezetőedző, Kaposvári VK: Bebizonyítottuk, hogy jó csapat vagyunk, bebizonyítottuk, hogy sokkal jobbak, mint az a kilenc pont, amit eddig összegyűjtöttünk, ami kifejezetten silány. Sokkal jobbak, mint amit a múlt hétvégén az UVSE ellen produkáltunk. Nyilván, hogy ha ott is így játszottunk volna, akkor az is egy sima mérkőzés lett volna.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Címkék: zf eger, kaposvári vk, vízilabda, sport