A Siófok KC kedden hivatalosan is bejelentette, hogy az elmúlt hetekben sikeres tárgyalásokat folytatott Lars Rasmussennel, és a szerződésről folytatott egyeztetés eredményeképpen a 2017–18-as szezontól ő lesz a csapat új vezetőedzője. Szerződése három évre szól.

A 40 éves dán szakember a magyar szövetségi kapitány Kim Rasmussen testvére, így ismerősen csenghet a neve a honi kézilabda szerelmeseinek. Játékosként nagyon komoly pályafutást tudhat maga mögött, többek között 86 alkalommal lépett pályára a dán nemzeti csapatban, amellyel 2008-ban Európa - bajnoki címet szerzett. Edzői karrierjét 2010-ben a Horsens együttesénél kezdte el, jelenleg az első osztályú Ringköbinget irányítja.

„Első alkalommal meglepett a Siófok megkeresése, de természetesen nagyon örültem annak, hogy a világ legerősebb bajnokságából érdeklődés mutatkozik az irányomba. A tárgyalások megkezdése után felerősödött bennem az érzés, hogy ez egy nagyszerű lehetőség lehet a számomra és ahogy teltek múltak a napok ez tovább erősödött bennem. Az SKC vezetősége minden alkalommal azt éreztette velem hogy, mennyire bízik bennem és az általuk felvázolt jövőkép tökéletesen megegyezett az én elképzeléseimmel. Természetesen kikértem a testvérem, Kim véleményét is és ő is csak ráerősített az érzéseimre. Várom már a közös munka kezdetét, Magyarországon fantasztikus csapatok vannak nagyon magas színvonalat képviselve és mi is szeretnénk majd erre a szintre eljutni.”– nyilatkozta Lars az aláírást követően az SKC hivatalos honlapjának.

A klub egészen addig, amíg a jelenlegi szakmai stáb nem fejezi be az elkezdett munkát, nem kíván nyilatkozni a nyáron munkába álló vezetőedző érkezésével kapcsolatban.

Címkék: Rasmussen, SKC, edző, balaton, Siófok, sport