Útban a horvátországi edzőtábor felé,  Lendván játszotta ötödik felkészülési mérkőzését a Rákóczi együttese. A szlovén harmadik vonalban szereplő hazaiak egy szöglet után szerzett góllal nyerték meg a találkozót.

Az NB III. Nyugati csoportjának harmadik helyén álló kaposváriaknál azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik pénteken a Gyirmót ellen kevesebbet, vagy egyáltalán nem játszottak. A somogyi zöld-fehérek többet birtokolták a labdát, taktikusabban futballoztak ellenfelüknél, de nagy gólhelyzetet nem alakítottak ki. 

A lendvaiak előtt a mérkőzés hajrájában adódtak lehetőségek, Borsi Bence több alkalommal is bravúrral védett, azonban egy szöglet után Vinko megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

"Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk a felkészült Lendva ellen" - mondta Artner Tamás vezetőedző. "Maximálisan elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, a játékon van még mit csiszolni, de ebben az összeállításban is jó mérkőzést tudtunk játszani."

NK Nafta Lendva–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (0–0)

Lendva, műfüves pálya. V.: Kovacsev.

Kaposvári Rákóczi FC: Borsi – Márton, Vadas, Szabó A. – Hampuk (Vajda R., a szünetben), Pintér A., Godzsajev (Zsivoczky, a szünetben), Müllerlei – Kertész (Fonyódi, a szünetben), Hujber (Mayer, a szünetben), Ivancsics. Vezetőedző: Artner Tamás.

Gólszerző: Vinko (75. p.).

Címkék: Lendva, edz, Rákóczi, Kaposvár, sport