Saját rendezésű teremtornákkal hangolnak a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia bozsik korcsoportos csapatai a tavaszi megmérettetésekre. Az akadémia a tél folyamán több tornát is rendezett már, a legutóbbit a kilenc, valamint 12 éven aluli korcsoportok számára. Az egész napos viadalon először az U9-esek léptek pályára.

Ebben a korcsoportban a Rákóczi fiataljai mellett a ZTE, a Pécs, a Nagykanizsa, valamint a Hévíz csapatai küzdöttek meg egymással, körmérkőzéses rendszerben. A Tolnai Sándor vezette rákóczisok remekül szerepletek, veretlenül nyerték meg a tornát.

Bene teremfoci

"A mai napon nagyon jól szerepeltek a gyerekek. Egy ötcsapatos tornát nyertünk meg. A csapatok közt volt, akikkel korábban játszottunk, de van, akivel most először. Nagyon sikeres, gólgazdag mérkőzéseken első helyet tudtunk szerezni. Látom rajtuk, hogy az edzéseken gyakoroltakat a mérkőzéseken is tudják kamatoztatni, aminek meg is van az eredménye, az első hely. Nem hiszem, hogy ezt meg kell magyarázni." - mondta Tolnai Sándor, a BFLA U9 edzője.

A kilenc éven aluliak után az U12-eseké volt a pálya. Ebben a korcsoportban szintén öt csapat, a Nagykanizsa, az Ajka, a Veszprém, a Dunakeszi, valamint a házigazda Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szerepelt. A zöld-fehérek első meccsüket a Nagykanizsával játszották, s rögtön egy 6-0-s győzelemmel indítottak.

"Itt egy kicsit, ha lehet ilyet mondani, komplettebb játékosok vannak már. Mind technikailag, mind taktikailag is előrébb járnak már korosztályuknál fogva. Ez az első meccsen szerencsére ki is jött, jól játszottunk, úgyhogy remélhetőleg így is tudjuk folytatni a tornát." - árulta el az U12-esek edzője, Major Ádám.

Bene teremfoci

Szezon közben a régiós tornákon szinte ugyanazokkal a csapatokkal találkoznak a felek. Ezen a tornán viszont az edzők megfigyelhették azt is, hogy szerepelnek játékosaik ismeretlen ellenfelek ellen.

"Ezen a tornán szempont volt az is, hogy olyan csapatokkal is játszhassunk, akikkel év közvben nem biztos, hogy a Bozsik-program kereteiben játszunk. Kettő csapatot ismerünk az ötből, a másik kettőt még nem láttam játszani. Igazából nem is nagyon számít, hogy játszanak, minden meccs különböző, a saját csapatomtól megvan, hogy mit szeretnék kérni, igazából ehhez ragaszkodom, és nem nagyon foglalkozom azzal, hogy az ellenfél mit játszik." - tette hozzá az edző.

A Rákóczi U12-es együttese végül harmadik helyen végzett, így az egyesület két éremmel zárt a tornán. A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia nem áll le a tavaszi bajnoki rajtig, februárban további két teremtornát rendeznek még a fiatalok számára.

Címkék: Bene akadémia, teremtorna, teremfoci, felkészülés, bajnokság, sport