Nem érződött a kaposváriakon a Szolnok elleni Magyar Kupa meccs csalódottsága és rögtön egy 5-0-s rohammal indítottak a Sümeg ellen. A folytatásban feljavult Mészáros Péter csapata és pillanatok alatt ott loholtak a hazaiak nyakán. Bögöly Gábor ásznyitásai viszont a legjobbkor jöttek, így végül magabiztosan hozta az első szettet a rekordbajnok.

Valamivel szorosabban indult a második felvonás, de a második technikai szünetre így is hétpontos előnyt tudtak kiharcolni Dávid Zoltánék. Demeter György szép lassan pályára küldte a cseréit is, így élete első NB I-es meccsén léphetett pályára a 16 esztendős Szabó Barnabás is. A játékrészt végül nyolc ponttal nyerte a Fino.

Felváltva estek a pontok a harmadik szett elején és a hazaiak sokáig nem is tudták lerázni a sümegieket. A második technikai szünetet követően négypontosra nőtt a Fino előnye, Mészáros Péter időkérése után viszont magára talált a Sümeg. Két hazai meccslabdát is hárítani tudtak, Bozókiék 3:0-ás győzelmét azonban már nem tudták megakadályozni.

Íme a mérkőzés teljes egészében:

Fino - Sümeg 3-0 (13, 17, 23)

Vezette: Bátkai-Katona Ágnes, Szarka János

Fino: Nagy 2, Szabó Bence 1, Dávid 8, Csányi 8, Bögöly 6, Bozóki 16. Csere: Deák (libero), Kalmár 2, Szabó Barnabás 4, Kiss 5. Vezetőedző: Demeter György.

Sümeg: Dolgos 2, Kaposi 9, Iván 6, Nagy 8, Illés 2, Kotin 5. Csere: Sárközi, Hartinger (libero), Dóber. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Címkék: sümeg, fino kaposvár, röplabda, sport