Monok SE házirangadót tartogatott a megyei kosárabda-bajnokság 11. fordulója. Az egyesület három éve indított csapatot a pontvadászatban, azóta pedig folyamatosan egyre több fiatal csatlakozik a gárdához.

"Három évek kezdtük el felépíteni a Monok SE-t, az egyesület amúgy már 1998 óta létezik. Én három éve vettem át az úgymond felnőtt részleget. Mára már 25-26-an vagyunk, és jelenleg van olyan gyerek, akit nem tudtunk foglalkoztatni, nem tudtunk neki mérkőzéslehetőséget biztosítani, olyan sokan vagyunk. Ugye 12-12 játékost tudok nevezni egy meccsre, úgyhogy gondolkozunk a továbblépésen." - árulta el Pöttendi Gábor, a Monok SE edzője.

Monos se

A hajdanán utánpótlás neveléssel foglalkozó Monok Kosársuli után az egyesület ma is fiatalonak nyújt sportolási lehetőséget. A két csapatban rengeteg olyan kosaras van, akik versenyszerűen nem űzték a sportot, de szerették volna kipróbálni magukat egyesületi keretek között.

"Az egyik csapatunk az egy haladó szintű csapat, a másik egy kezdő szintű gárda. Nekik jövőre egy más versenyzési lehetőséget találunk ki, és az U16-ban indítjuk őket, mert itt nem találják meg a sikerélményt, de mint csapat összeállt a dolog. Jól érzik magukat a srácok, és ez az elsődleges itt igazából, hogy olyanoknak biztosítsunk játéklehetőséget, akik esetleg tanulás, vagy más téren akarnak orientálódni az életben, nem pedig a sport terén." - tette hozzá az edző.

Az első számú csapat a meccs előtt két győzelemmel a 8. helyen állt. A fiatalok abban reménykednek, jövőre néhány fokkal feljebb tudnak lépni a tabellán.

monok se

"Remélem, hogy jövőre már el tudunk kapni egy rájátszáshelyet. Persze legtöbben a játék szeretete miatt játszanak csak, ez tökéletesesn látszik ezen a mérkőzésen is. Mindenki élvezi a játékot, az edzések is jó hangulatban telnek és jól érezzük magunkat." - mondta Ekpenyong Kevin a Monok SE I. játékosa.

A második számú csapat idén indult el a megyebajnokságban. Első győzelmük még várat magára, de a mérkőzésről-mérkőzésre növekvő dobott pontjaik száma egyértelmű fejlődést jelez.

monok se

"A heti két edzés, plusz a hétvégi egy meccs meghozta eredményét. Nagyon jó, hogy kosárlabda múlttól függetlenül lehet jönni teljesen kezdőként. Akár munka mellett is, munka után is nagyon jó kikapcsolódás. Vagyunk fiatalabbak, idősebbek. 15-16 éves kortól, azt hiszem 26-28-ig. Úgyhogy ide bárki el tud jönni, aki esetleg szeretne kikapcsolódni a munka, vagy az iskola után." - árulta el Ilia Attila, a második számú csapat dobója.

A házirangadót végül az egyes számú csapat nyerte meg 73-55-re. A csapat így már három győzelemmel rendelkezik, és egy helyet előre is léptek a 7. pozícióba.

A megyebajnokság 11. fordulója után továbbra is őrzi veretlenségét a Zrínyi, igaz legutóbb meg kellett szenvedniük a győzelemért a Henger ellen. Győzni tudott Tüskevár is, a címvédő a Meló-Diákot verte meg 21 ponttal.

Monok SE II. – Monok SE I. 55-73
Henger KK – Zrínyi KE 70-71
Meló-Diák KK – Tüskevári SE 67-89

Címkék: Monok SE, megyekosár, kosárlabda, bajnokság, sport