A Sportpálya 2004 Egyesület szervezésében - az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának támogatásával - 12 csapat vett részt, az MLSZ Felkészülési teremlabdarúgó tornán. A megyei III-IV. osztályú egyesületek számára kiírt megmérettetésen, az utolsó pillanatban lőtt góllal győzött a Kaposfő, a Mernye csapata ellen.

A délelőtti csoport beosztása nagyon jól sikerült, hiszen öt teljesen egyforma játékerőt képviselő gárda került össze. A lejátszott tíz mérkőzés egyikén sem alakult ki kettőnél nagyobb különbség a mérkőző felek között. A csoportgyőzelmet végül a két szűk győzelmet arató Mernye szerezte meg, megelőzve a Zimány csapatát. A kiegyenlített küzdelemre jellemző, ha az utolsó csoportmeccs Orci sikerrel zárul, akkor ők jutottak volna tovább, így viszont sereghajtók lettek.

A B csoportban már nem izgulhattak sokat az érdeklődők, hiszen a csoport az erőviszonyokat látva már a második mérkőzésen eldőlt, melyen a homokszentgyörgyi fiatalok simán verték a csoportfavoritnak számító Kaposfőt.

A C csoport koreográfiája is hasonló volt. Itt a Lábod-Szabás mérkőzés volt a nyitómeccs és egyben csoportdöntő. A találkozójuk ritkán látható nagy iramot, férfiasan kemény küzdelmet hozott, ráadásul a két csapat korrekten viszonyulva a másikhoz sportszerűen küzdötte végig a játékidőt. Mindkét csapatot kisebb szurkolótábor is elkísérte, így nagyszerű hangulat töltötte be a csarnokot. A mérkőzésen egyik csapat sem tudott ellépni ellenfelétől, szinte végig egyenlő volt az állás. A végjátékban mindkét fél megszerezhette volna a győztes találatot, ami végül a Szabás csapatának sikerült, így ők lettek a csoportelsők.

A középdöntőben a Lábod és a Kaposfő legyőzte a Zimányt, így következhetett a döntő mérkőzés a továbbjutásért. A végig kiélezett küzdelmet végül a Kaposfő gárdája nyerte és lett tagja az elődöntőnek. A két elődöntő sima meccset hozott, így a Mernye és a Kaposfő került a fináléba. A kisdöntő döntetlent hozott, majd a büntetőpárbajban a Homokszentgyörgy győzött, így ők lettek a kupa bronzérmesei.

A döntő első perceiben a Mernye ragadta magához a kezdeményezést és a vezetést is megszerezték. Az előnyüket a mérkőzés tízedik percéig tartották meg, ekkor egyenlített a Kaposfő. Már-már úgy tűnt, hogy itt is következhetnek a büntetők, de a vége előtt 2 másodperccel ismét rezdült a mernyei háló, ami a Kaposfő kupagyőzelmét jelentette.

A csoport eredményei: Orci-Mernye 1-3 G.: Somogyi ill. Bera, Köves, Bene. Patalom-Zimány 2-4 G.: Tarró 2 ill. Rajnics 2, Golita, Sallai. Orci-Patalom 5-5 G.: Bóna B. 3, Somogyi 2 ill. Gyöngyösi, Tarró, Keller, Vajandt, Sovák. Zimány-Mernye 1-3 G.: Horváth M. ill. Bene, Buni. Orsós J. Z. Mernye-Patalom 4-4 G.: Buni 2, Orsós J.Z, Bene ill. Orsós Z. 3, Drávecz. Orci-Zimány 1-3 G.: Bóna B. ill. Rajnics 2, Horváth M.

B csoport eredményei: Mezőcsokonya-Szabás II. 9-0 G.: Farkas 2, Horváth J. 2, Sabján 2, Horváth Cs, Rébay, Kurucz. Kaposfő-Homokszentgyörgy 2-5 G.: Szaka, Szilvai ill. Major 3, Kiss D, Kővári. Mezőcsokonya-Kaposfő 1-6 G.: Farkas ill. Mátés 3, Szilvai, Ölbei, Szaka. Homokszentgyörgy-Szabás II. 8-0 G.: Major 3, Kővári 3, Migács, Kiss D. Szabás II-Kaposfő 1-14 G.: öngól ill. Mátés 6, Szilvai 2, Szaka 4, Ölbei M. Mezőcsokonya-Homokszentgyörgy 2-9 G.: Kurucz, Sabián ill. Major 4, Kiss D, Migács, Vajda, Kővári 2.

C csoport eredményei: Szabás I-Lábod 4-3 G.: Figura, Bóza, Németh, Orsós ill. Kovács R, Keppel 2. Alsóbogát-Taszár 2-3 G.: Schellmaus M. 2 ill. Bertalan 2, Balogh. Szabás I-Alsóbogát 8-0 G.: Szabados 3, Figura 3, Kovács B, Németh M. Taszár-Lábod 2-7 G.: Bertalan 2 ill. Kovács 2, Kappel, Gazda 3, Fábián. Lábod-Alsóbogát 7-3 G.: Kovács 2, Kappel 2, Fábián 2, Bogdán ill. Schellmaus M, Nyerges, Varga. Szabás I-Taszár 7-3 G.: Szabados 4, Németh, Figura, Kovács ill. Bertalan B, Bertalan L, Kopácsi.

Középdöntők: Zimány-Lábod 2-4 G.: Horváth M, Golita ill. Kappel 2, Kovács 2. Zimány-Kaposfő 1-2 G.: Golita ill. Mátés, Ölbei. Lábod-Kaposfő 1-2 G.: Kovács R. ill. Mátés 2. Középdöntő végeredménye: 1. Kaposfő 6 pont, 2. Lábod 3 pont, 3. Zimány 0 pont.

Elődöntők: Mernye-Homokszentgyörgy 3-1 G.: Bene, Buni, Orsós J.Z. ill. Major. Szabás I-Kaposfő 1-4 G.: Szabados ill. Mátés 3, Ölbei M.

Harmadik helyért: Homokszentgyörgy-Szabás I. 1-1 (büntetőkkel: 2-0) G.: Major ill. Szabados.

Döntő: Mernye-Kaposfő 1-2 G.: Bene ill. Ölbei M. 2.

Különdíjasok: gólkirály: Mátés Balázs (Kaposfő), legjobb kapus: Bihary Dániel (Homokszentgyörgy)

Címkék: MLSZ, terem, megye, kispálya, torna, sport