Az alapszakasz végéhez közelítve igazi ki-ki mérkőzés vár a hétvégén a Kaposvári Vízilabda Klubra. A bajnokság 11. körében azt a Tatabányát fogadja a KVK, amely mindössze egy hellyel van tőlük lemaradva a tabellán. A mérkőzés nem csak a presztizs, hanem a középszakasz és a rájátszás szempontjából is fontos lesz.

"Azt lehet mondani, hogy egy hatpontos mérkőzésnek nézünk elébe, mivel nem csak hogy visszük tovább a pontokat, hanem az egymás elleni eredmények is számítani fognak a későbbiekben. Nem mindegy, hogy a rájátszásnál hogyan, milyen helyzetben leszünk, mert a rájátszás most négy csapatos lesz. Úgyhogy jó lenne abba a házba kerülni, ahol már biztos, hogy nem lehetsz kieső." - értékelt a Kaposvári VK másodedzője, Id. Berta József.

A Tatabánya elleni párharc előtt rengeteg nehézséggel kell szembenéznie a kaposváriaknak. A vezetőedző Szécsi Zoltán és Sántavy Máté továbbra is el van tiltva a Honvéd elleni kiállításuk miatt, Tóth Kristóf pedig gerincsérv műtét után lábadozik. A héten ráadásul többen is lebetegedtek a csapatból, ami tovább nehezítette a felkészülést. Mindezek ellenére a csapatnál derűlátóak, alaposan feltérképezték ellenfelüket, hazai környezetben pedig nem is lehet más a cél, mint a győzelem.

"Tulajdonképpen készülünk, és a taktikát már kiokumláltuk a mérkőzésre. Van egy jó centerük, vannak jó átlövőik. A két szerb légiósuktól úgy tudom megváltak. Nem tudom ettől mennyire lesz gyengébb a csapat. Meglátjuk. Bízom benne, hogy sikerül őket megverni." - tette hozzá a másodedző.

A tatabányaiak hat meccse nyeretlenek a bajnokságban, utolsó győzelmüket viszont épp a Kaposvár ellen aratták hazai környezetben. Hogy sikerül-e visszavágni az akkori fiaskóért, az a szombaton 16-órakor kezdődő találkozón kiderül. Ahogy a KVK összes hazai mérkőzését, a tatabánya ellenit is élőben közvetítjük itt a kapos.hu-n.

Címkék: Tatabánya, rangadó, kvk, vízilabda, sport