Bodor Dávid, Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
Egymást érték a rajtok a kaposvári virágfürdő 50 méteres medencéjénél. Az iskolások a városi diákolimpia döntőjén mérték össze tudásukat, amely egyben a megyei döntőbe jutásról is döntött.

"A kaposvár városi és körzeti úszóversenyt rendezzük, amelynek célja egyrészt azontúl hogy úszunk egy jót, a másik a kaposvár bajnoki címeinek eldöntése, s nem utolsó sorban a megyei döntőbe való jutás" - összegezte a verseny lényegét Horváth Gábor, a Somogy Megyei Diáksport Szövetség elnökségi tagja.

A városi döntőre a 2008-astól, a 2002-es korosztályig nevezhettek az iskolások. A mezőnyben pedig jónéhány igazolt sportoló is akadt.

"Igazából a mi váltónk szinkronúszókból áll, ezért nem volt nehéz dolgunk, hogy odaérjünk az első helyre" - válaszolta Mazaga Dorka, a Kodály Zoltán Központ Általános Iskola diákja.

A somogyi megyeszékhelyen egyre többen érdeklődnek az úszás iránt. Köszönhetően többek között a tanórai keretek között tartott foglalkozásoknak.

"Maga az úszás az egész országban egyre népszerűbb, így az olimpiai eredmények láttán és a motiváció megvan nagyon sok helyen és itt Kaposváron kíválóak a lehetőségek ahhoz, hogy a gyerekek bekapcsolódjanak, és pont ahogy jöttem a versenyre láttam az aprólábúakat, az óvodásokat akik már túl voltak az első kis foglalkozáson a mai nap, megvan a lehetőségük, hogy úszóedzésekre járjanak. Az idősebbek pedig megmérettetnek, hogy hol is tartanak a tanulásban" - tette hozzá Horváth Gábor.

A városi diákolimpia döntőn a szervezők végül 14 versenyszámban hirdettek győztest. A legjobbakat pedig ezúttal is érmekkel díjazták.

Címkék: városi, elődöntő, diákolimpia, úszás, kaposvár, sport