Szeptemberben az Eszék látogatott a Diamant-lányokhoz, az elmúlt hétvégén viszont kaposváriak keltek útra, hogy megmérkőzzenek a horvát kupa ezüstérmesével.

"Nagyon jó volt a mérkőzés, én személy szerint nagyon élveztem. Az első szettben még kicsit aludtunk, de a második-harmadik szettben már igazán az a csapat volt fent a pályán, akit látni akartunk mi is, meg a Péter is ezt szerette volna látni" - mondta Csitári Virág, az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem liberója.

Zarka Péter, a csapat vezetőedzője szerint értékes tapasztalatokkal térhettek haza Horvátországból.

"Mindenféleképpen hasznosnak ítélem meg ezt a találkozót. Nagyon kellett már a hosszú kihagyás után, a rengeteg edzést megszakítani egy mérkőzéssel. Én úgy vettem észre, hogy a lányok nagyon élvezték az egész mérkőzést, nagyon jó hangulatban telt és szakmailag is nagyon hasznos volt. Lassan lendültünk játékba, nagyon sok hibát vétettünk, de amikor a lányok megnyugodtak, akkor nagyon-nagyon szép labdameneteket tudtak megnyerni" - válaszolta Zarka Péter.

A horvátok elleni összecsapás a női röplabdázók téli felkészülésének utolsó állomása is volt egyben. Az NB I nyolcadik helyén álló társaság pénteken és vasárnap is tétmérkőzést játszik. Elsőként az ötödik helyezett Jászberény otthonában.

"Én azt szeretném a lányokon látni, hogy ne legyenek hullámvölgyek a mérkőzés elején, közben. Próbáljunk egy egyenletes teljesítményt nyújtani, ha tudunk egy egyenletes teljesítményt nyújtani, kevés hibával játszani, akkor megtudjuk esetleg bontani az ellenfeleinket" - tette hozzá a csapat vezetőedzője.

Vasárnap már azzal a Gödöllővel meccselnek Csitáriék, amely csak nagy csatában tudta legyőzni a kaposváriakat október végén. Egy idegenbeli győzelem pedig a Diamant-lányok be is érnék pontszámban a hetedik helyen álló Pest megyeieket.

Címkék: Gödöllő, 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, Jászberény, röplabda, sport