Az új év első napjaiban igazolt 96-szoros válogatott Schildkraut Krisztiánnal a fedélzeten próbálta megnehezíteni a MAFC a Fino dolgát, igaz a fővárosiak messze jártak még ettől az első felvonásban. Bögöly Gábor vezérletével hamar ötpontos előnyre tett szert a címvédő, ami a szett végére egészen kilencig nőtt.

A második játékrész elején is a kaposváriak akarata érvényesült, ez pedig ismét magabiztos előnyt jelentett a második technikai szünetre. Egy vendég időkérés után látszólag feljavult a MAFC játéka, de ez végül csak a következő szettre érett be.

2:0 után a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést a harmadik felvonásban, az első pihenőt követően azonban rendre a Finónál volt az előny. 24:21-nél még két meccslabdát is hárítani tudott a MAFC, a szettrablás azonban már nem jött össze nekik. A rekordbajnok végül 67 perc alatt húzta be az újabb 3:0-s győzelmet.

Demeter György, vezetőedző, Fino Kaposvár: A mai találkozón az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a győzelmet. Örülök, hogy ez sikerült. Az előttünk álló időszakban sok mérkőzés vár ránk, és szeretnénk az elvárásainknak megfelelően teljesíteni.

Novák László, vezetőedző, MAFC: Új szerkezetben, új feladóval játszottunk, és úgy gondolom, tisztesen helytálltunk a bajnok otthonában.  Kevesebb hibával talán szorosabb lehetett volna az eredmény. Készülünk az előttünk álló feladatokra; bízunk benne, hogy megnyerjük azokat a mérkőzéseket, amiket szeretnénk hozni.

Fino Kaposvár – MAFC-BME 3:0 (16, 17, 23)

Kaposvár, 400 néző. V.: Vári, dr. Árpás.

Fino: Bozóki 13, Nagy J. 7, Keen 4, Dávid Z. 14, Vajda 6, Bögöly 14. Csere: Deák (libero), Kalmár 1, Kiss M. 1. Vezetőedző: Demeter György. 

MAFC: Csépke 10, Schildkraut, Lesznyik 13, Eke 3, Posztos 9, Szabó B. 6. Csere: Tamasi és Tari (libero). Vezetőedző: Novák László. 

Az eredmény alakulása: I. játszma: 8:5, 16:11, 21:14. II. játszma: 8:4, 16:10, 21:14. III. játszma: 8:7, 16:12, 21:18.

Címkék: fino kaposvár, mafc, röplabda, sport