A gálán 70 kis- és nagylány lépett fel az óvodástól a felnőtt korosztályig. A több mint 350 néző 20 különböző, színes produkciót csodálhatott meg, az egyéni versenygyakorlatoktól kezdve a csoportos gálagyakorlatokig.

A klub bekerült a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség által díjazott 12 legeredményesebb klub közé, az egyéni versenyek után még a II. osztály értékelésében az első helyen álltak, összesítésben pedig a 8. helyen. Köszönhető ez az eredmény a 35-40 versenyzőnek, akik számos dobogós helyezéssel tértek haza az Országos Bajnokságról, és nagyon szép eredményeket értek el a Magyar Kupában I.osztályban. Borbély Kata I. osztályú versenyző egész évben egyre javuló teljesítményével bizonyította, hogy a legjobbak között a helye. Jövőre tervezik, hogy együttes kéziszer csapat versenyen is elindulnak, hogy ezek a ranglista helyezések még előkelőbbek legyenek.

A Szövetég évzáró gáláján, Budapesten felléphetett Király Gréta több válogatott sportolóval együtt. Bemutathatta új szabad gyakorlatát, mint kategóriájának országos 1. helyezettje.

Sportdiplomáciai siker, hogy vezető edzőjük, Dr Balogh Orsolya év eleje óta tagja a Szövetség 7 fős Technikai Bizottságának, mely a sportág szakmai döntéseit hozza, és munkájára a jövőben is számítanak.

A LSC RG szakosztálya 2016-ban harmadik alkalommal rendezett Vidékbajnokságot, második alkalommal Országos Diákolimpiát, mely szintén nagy elismerés egy vidéki egyesületnek. Két területi Diákolimpiának és a VII. Ősz-kupának is az LSC adott otthont.

A 70 sportoló felkészítésében egy edzői csapat vesz részt: Dr Balogh Orsolya, Oláh Dóra, Szolnoki Nikolett, Szabó Anikó, Boros Ninetta, Kiss Pálma, Mezei Edina, Ledniczky Patrícia.

Címkék: Lovasakadémia SC, ritmikus gimnasztika, bajnokság, sport