Tovább bővítették idei remek eredménysorukat a kaposvári birkózók. Kelemen Botond a szabadfogású magyar bajnokságon állt rajthoz, ahol meg sem állt a második helyig.

Déri Dominik esélyesként vágott neki az 58 kilogrammosok küzdelmének. Ezúttal viszont meg kellett elégednie a bronzéremmel.

Eközben a lányok az utánpótlás csapat országos bajnokságon vettek részt. A Fáth Laura, Farkas Liza, Kajtán Gréta, Fáth Bianka, Ballér Zsófia, Fülöp Kitti és József Bíborka összetételű együttesnek a csoportmérkőzések még nem okoztak gondot.

A kaposvári lányok negyedik helye már csak azért is bravúrnak számít, mivel ők voltak a legfiatalabbak a 16 együttest felvonultató mezőnyben.

Edzőjük szerint 2017-ben már a dobogó is összejöhet a KASI-s hölgykoszorúnak.

- Három győzelem után a négy közé kerültek és ott egy hajszállal maradtak le az éremről. Azt mondom, hogy ez jó előjel a következő évekre és én már azt mondom, hogy a jövő évben érmesek tudnak lenni, de nem kizárt az aranyérem - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Takács László.

A lányok mostani eredményüknek köszönhetően ráadásul kiemeltként vághatnak neki a jövő évi országos bajnokságnak, így minden adott ahhoz, hogy odaérjenek a dobogóra.

Címkék: birkozás, szőnyeg, sport, kaposvár