A békésiek korábbi kérését figyelembe véve, mindkét mérkőzést a Viharsarokban játszották le vasárnap délelőtt, illetve délután. A pénteki, emlékezetes kaposvári bajnoki mérkőzésen a Diamant-lányok szettet raboltak a Békéscsabától, a Magyar Kupa negyeddöntőjében, idegenben viszont nem lehettek vérmes reményeik.

A két találkozón nem is borult a papírforma, de mindenképpen biztató, hogy a somogyi lányok tisztesen helytálltak, és több játszmában is 20 pont fölé jutottak. Zarka Péter vezetőedző az utazó keret minden tagjának játéklehetőséget biztosított. A csabai klub kiváló vendéglátó volt a kétnapos túra során.

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Linamar-Békéscsabai RSE 0-3 (-21, -15, -20)

Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés. Békéscsaba, 400 néző. V.: Halász E., Nagy Lajos.

Kaposvár: Bagyinka, Araujo, Szívós, Horváth A., Kanizsai, Sitkey. Csere: Csitári (libero), Korniss, Rák, Mészáros. Vezetőedző: Zarka Péter.

Békéscsaba: Tálas, Matic, Bodnár, Szakmáry, Csengeri, Clement. Csere: Szpin (libero), Ludmán, Soós, Petrenkó. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic. 

Az eredmény alakulása. I. játszma: 6:9, 12:17. II. játszma: 6:8, 12:16. III. játszma: 7:6, 16:16.

A délelőtti első mecset a vendégek kezdték jobban, Tálasék 9-nél érték utol a lelkesen játszó Kaposvárt. Elérve az üzemi hőfokot, aztán nem volt kérdéses, hogy melyik csapat nyeri az első etapot.  A második szett elején sem alakult ki markáns különbség a felek között, érződött, hogy a bajnok annyit ad ki magából, ami a találkozó megnyeréséhez feltétlenül szükséges, végül megrázták magukat és magabiztosan nyerték a játékrészt. Ezután is remek megoldásoknak tapsolhatott a nagyérdemű, szépen haladt a Békéscsaba a találkozó megnyerése felé, amelyet aztán Bodnár Dorottya parádés nyitásával le is zártak, így előnnyel várták a délutáni visszavágót.

II. mérkőzés:

Linamar-Békéscsabai RSE—1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (16, 18, 23)

Röplabda Magyar Kupa női mérkőzés, negyeddöntő, visszavágó. Békéscsaba, 700 néző. V.: Nagy L., Halász Enikő.

Békéscsaba: Matic, Tálas, Clement, Bodnár, Soós N., Szakmáry. Cs.: Molcsányi (liberó), Ludmán, Petrenkó, Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Kaposvár: Szívós, Araujo, Bagyinka, Korniss, Rák, Sitkey. Cs.: Csitári (liberó), Kanizsai, Kocsi, Horváth A., Mészáros, Vezetőedző: Zarka Péter.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:4, 5:5, 8:6, 11:6, 16:9, 18:14, 23:15. 2. szett: 4:1, 6:8, 11:9, 11:13, 14:13, 15:16, 19:16, 23:18. 3. szett: 2:3, 4:3, 9:7, 12:12, 14:16, 18:17, 23:23.

A kaposváriak az előző két találkozó tapasztalatai alapján megint csak nagyon bátran kezdtek, és az első játékrész elején vezettek is. A csabai lányok azonban gyorsan fordítottak, bár a fokozatosan lemaradó somogyiak ezután sem akarták feladni, és egy ízben még mínusz hétről visszajöttek mínusz négyre. Ezután azonban már nem volt pardon, Szakmáryék  gyorsan dűlőre vitték a dolgot és a végére egészen nagy különbséget kialakítva nyerték meg a játszmát.

A második felvonásban sem várt sétagalopp a békéscsabaiakra, a kaposváriak mindent beleadtak és az első technikai szünetben két ponttal Bagyinkáék előnyét mutatta az eredményjelző. Fordulatokban nem volt hiány, hol az egyik, hol a másik fél örülhetett a vezetésnek, a 2. technikainál speciel a Kaposvár. Pár pillanat múlva ismét Tálasék birtokolták az előnyt, amit nem is adtak ki a kezükből.

Szoros csatát hozott a 3. szett is. A legszebb és leghosszabb labdamenet a 13. pontért zajlott, több mint egy percen keresztül. Soóséknak ezúttal is igyekezniük kellett, mert a kaposváriak szerettek volna ismét játszmát nyerni, nem sikerült, mert a hazaiak, amikor kellett pontosítottak a játékukon.

A Békéscsaba kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé. A lefújást követően labdaeső hullott a játéktérre, a klub jótékonysági akciójának keretében. Az adományokat a BRSE a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetével együttműködésben juttatja el a rászorulók számára.

null

Sasa Nedeljkovic: Sikerült megvalósítanunk a célt, vagyis a továbbjutást a Magyar Kupában. A legjobb négy között valószínűsíthetően a Nyíregyháza lesz az ellenfelünk. A három nap alatt lejátszott három találkozó jó felkészülést jelentett a december 22-ei Vasas elleni budapesti bajnoki, valamint a két ünnep között Békéscsabán sorra kerülő Közép-európai Liga forduló előtt. 

Zarka Péter: Ha a gyermeteg hibáinkon túl tudunk lépni, akkor eljutunk oda, ahová szeretnénk, s azt játsszuk majd, amit valójában is tudunk. Ami ma a lányokban volt, azt kiadták magukból, de van még némi hiányérzetem.

Címkék: magyar kupa, békéscsaba, diamant, sport