A Legyen minden mentőben plüssmaci elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva, medvék lepték el a kaposvári sportcsarnok parkettáját. Majd a két csapaté volt a főszerep, igaz az első percek egyértelműen a hazai együttesről szóltak. Duren vezérletével 10-0-val kezdett a Kaposvár, és a vendégek időkérése sem rázta fel Vojvodájékat. A 10-12 pontos különbség végül nem is csökkent a negyed végéig.

A második felvonást már a Szolnok kezdte jobban, Vojvoda hármasával pedig fel is zárkóztak nyolc pontra. Fekete Ádám időkérése jót tett a hazaiaknak, a piros mezesek azonban szép lassan magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak. Wright büntetőit követően elfogyni látszott a hazai előny, Vojvoda újabb triplája pedig azt jelentette, hogy mindössze egy egység volt a címvédő hátránya a nagyszünetben.

Parádésan kezdte viszont a harmadik negyedet is a KKK. A szolnoki próbálkozások rendre kimaradtak, Hendlein közelije után pedig ismét nyolc volt a hazaiak előnyt. A játékrész hajrájában Baki szerzett két támadásból öt pontot is, így 13 pontos kaposvári vezetés mellett jöhetett a záróakkord.

Felváltva estek a kosarak a negyedik negyed elején, ez pedig egyértelműen a hazaiaknak kedvezett. Ivkovic mester cserékkel és időkérésekkel is próbálta felrázni az övéit, azonban mindhiába. Wright kihagyott büntetői, majd Wisseh lerohanása után pedig végleg eldőlt a meccs. A KKK végül 83-72-re nyerte a kaposvári évzárót.

Videón mutatjuk a meccs utolsó perceit és az edzői nyilatkozatokat:

Kaposvári KK – Szolnoki Olaj KK 83–72  (28–15, 15–27, 23–11, 17–19)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok,

V.: Földházi T., Hegedüs T., Praksch P. (Várhalmi Zs.)

KKK: WISSEH 13/3, DUREN 15, COOKE 14, HENDLEIN 12, Simms 11. Csere: Fodor 5, Baki 13/9, Grebenár -.

Szolnok: Kinney 10/6, VOJVODA 19/9, Barnies 4, Boriszov 6/6, Wright 5. Csere: Eilingsfeld 6, Wittmann 10/6, PAVLICSEVICS 12/12.

Címkék: SZolnok, kosárlabda, KKK, győzelem, Kaposvár, sport