Az óesztendő utolsó hazai bajnoki mérkőzése előtt a névadó támogató 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. jóvoltából mindkét csapat játékosai és vezetői ajándékcsomagot vehettek át. A bajnokcsapat már a találkozó elején a kezébe vette az irányítást, és megnyugtató előnyt szerzett magának. A második technikai szünetben, Szakmáry Gréta ász-nyitása után már 8:16 állt a táblán, és a vendégek szervái a folytatásban is kellemetlen pillanatokat okoztak a somogyiaknak.

Zarka Péter vezetőedző 9:19-nél kért időt másodszor, Matic nagy blokkja után pedig már 10:22 állt a táblán. A hazaiaknak Rák Rebeka szép pontja adhatott volna erőt, többre azonban nem futotta: Matic szervája és Bodnár háló előtti megmozdulása eldöntötte a játék sorsát (12:25, 0-1).

Remek labdamenet végén Szakmáry pontja indította a második szettet. Rák ütése után már a Diamant vezetett, Szívós Ildikó pedig 5:3-ra alakította az eredményt. A BRSE Clement jóvoltából került újból előnybe, a túloldalon aztán a brazil Araujo villant, előbb egy cseles ejtéssel, majd egy finom blokkal.

A kaposváriak felszabadultan röplabdáztak, Horváth Alexandra sánca után pedig már 14:11-re vezettek. Csengerit Soós váltotta a pályán, és a vendégcsapat 15:15-nél be is fogta ellenfelét. A házigazda tisztességesen helytállt a szett harmadik harmadában is, de nem tudta elkerülni a 20:25-ös vereséget. A végeredményt Soós szépségdíjas megoldása alakította ki (20:25, 0-2).

A térfélcsere után a Diamant kapitánya, Sitkey Mariann jegyezte az első pontot, majd Araujo növelte az előnyt kiszorított helyzetben, bal kézzel. Bagyinka Fanni ász-értékű nyitása jött ezután, majd Soós ütése és Bodnár foghatatlan szervája következett a sorban.

Sitkey blokkjára Soós válaszolt, a közönség pedig eseménydús perceknek örülhetett. Rák Rebeka újra magára talált és a társak is felnőttek a feladathoz. A kaposváriak féltve őrizték kisebb-nagyobb előnyüket, 14:11-nél Nedeljkovic edző ki is kérte első idejét, de még percekig nem változott a játék képe.

A Diamant türelmesen, figyelmesen játszott, és kihasználta a békésiek megingásait. A hazai csapat szárnyalása 18:12-ig tartott, aztán Horváth Alexandra adott új lendületet a társaságnak. Araujo hatalmas blokkja jelezte, hogy készül a meglepetés (23:16), Bagyinka ügyes húzása pedig már a játszmalabdát jelentette. A kaposváriak ezúttal nem ijedtek meg a lehetőségtől, és Araujo begyűjtötte a 25. pontot. A bajnok először vesztett játszmát az új bajnoki évadban (25:17, 1-2).

Harapós Békéscsaba ment fel a pályára a negyedik szettben, és az első technikai szünetben már négy pont volt a különbség a két együttes között. A hazaiak is lendületben maradtak, így jó meccs kerekedett az első és a nyolcadik helyezett találkozójából. Ekkor már újra a bajnok irányította a játék menetét, és még a nyitásrontások is belefértek a somogyiak ellen.

Zarka Péter tanítványai mindent megpróbáltak, hogy megnehezítsék az ellenfél dolgát, és amíg csak tudták, tartották is a lépést a csabaiakkal. 13:16-ról indult a szett záró harmada, és Szakmáry pontjaival hagyta állva a BRSE a Diamantot. Az ex-csabai Korniss Ildikó egy pontot érő szervával tette le a névjegyét, ezután azonban újra a vendégek örülhettek.

Egy fantasztikus labdamenet során előbb Szívós, majd Rák mentett nagy bravúrral, és a házigazda újra ott volt a csabaiak nyomában. A papírforma végül nem borult Kaposváron, Soós Nikolett nyitása eldöntötte a 90 perces összecsapás sorsát (19:25, 1-3).

A BRSE a három pontot érő győzelemért, a Diamant pedig a lelkes, odaadó játékért és a játszmarablásért érdemel elismerést.

Zarka Péter: Örülök annak, hogy felismertük a lehetőséget, és ezen a délutánon bátran játszottunk. A mai teljesítmény szettrablást ért a bajnoktól, amire büszkék lehetünk.

Sasa Nedelkovic: A hosszú utazást követően tudtuk, hogy nem lesz könnyű a dolgunk. Kiderült, hogy ez a Kaposvár már nem az, amelyiket a szezon elején láttuk.

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Linamar-Békéscsabai RSE 1-3 (-12, -20, 17, -19)
Kaposvár, 300 néző. V.: Horváth M., Mezőffy.

Kaposvár: Bagyinka, Araujo, Szívós, Horváth A., Kanizsai, Sitkey. Csere: Csitári (libero), Rák, Korniss, Héri, Mészáros Zs. Vezetőedző: Zarka Péter.

Békéscsaba: Tálas, Matic, Bodnár, Szakmáry, Csengeri, Clement. Csere: Szpin (libero), Soós, Ludmán, Petrenkó. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 5.8, 8:16, 10:21. II. játszma: 6:8, 15:16, 19:24. III. játszma: 8:6, 16:12, 21:15. IV. játszma: 4:8, 13:16, 19:22.

Címkék: szettrablás, Békéscsaba, női röplabda, Diamant, sport, Kaposvár