A szeptemberi NB I-es siker után a Duna-partiak ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén múlták felül 3:2 arányban a kaposváriakat.

Jobban kezdtek a hazaiak, és sikerült gyorsan meglépniük három ponttal. Bohnicsek ponterős játéka után Gebhardt Norbert kiváló nyitásai és pontjai következtek, így már 12:8 állt a táblán. A vezetést nem csak megtartani, de növelni is sikerült (16:11), majd egy kisebb hullámvölgy következett, de 24:20-nál játszmalabdához jutott a Dunaferr. A jól játszó hazaiak végül a negyediket lehetőséggel éltek.

A második játék szoros játékkal indult, de egy kicsivel mindig a Fino járt előrébb. A Duna-partiak több könnyű pontot ajándékoztak Demeter György együttesének. A végjátékra a vendégek érkeztek előnybe, 23:24-nél pedig szettlabdájuk volt, amit be is húztak.

A térfélcsere után is fej-fej mellett haladt a két együttes, a második technikai szünet után aztán a rutinos somogyiak előnybe kerültek, és 25:20 arányban jobbnak bizonyultak

A negyedik szettet fantasztikus erőbedobással kezdték a hazaiak, akik azonnal megléptek ellenfelüktől (8:5, majd 16:11). A 20. pontot is a Dunaferr érte el előbb, ráadásul a hajrára hét pontosra nőtt a két csapat közötti távolság (23:16). Az utolsó hazai pontot a szinte extázisban játszó Bohnicsek szerezte, így jöhetett a döntő, ötödik szett.

A rövidített játékrész Kholmann és Bohnicsek pontjaival indult, de ekkor még Nagy Józsefék egyenlíteni tudtak (4:4). Ezután a Dunaferr újabb erőre kapott, és folyamatosan növelte előnyét az utolsó labdamenetig. A hazai közönség felállva ünnepelte csapata 15:11-es sikerét.

A továbbjutás sorsa azonban január 13-án, Kaposváron dől el.

Demeter György: "Szoros mérkőzést játszottunk Dunaújvárosban, és az elmúlt időszak mérkőzéseivel ellentétben, ezúttal az ellenfelünk őrölt fel minket, és nem mi őket. A Dunaferr fiataljai ragyogóan mezőnyöztek, és végig jól küzdöttek a pályán. A visszavágón természetesen szeretnénk kiharcolni a négy közé jutást."

Dunaferr SE - FINO Kaposvár 3:2 (23, -23, -20, 19, 11)
Dunaújváros, 100 néző. V.: Bátkai-Katona, Adler.

Dunaferr SE: Kun, Bohnicsek, Hatvany Zs., Kiss M., Gebhardt N., Stefanovics. Csere: Gebhardt Á. (libero), Kholmann. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

FINO Kaposvár: Nagy J., Bozóki, Dávid Z., Keen, Bögöly, Vajda. Csere: Deák (libero), Szabó B., Kalmár. Vezetőedző: Demeter György

Címkék: Dunaferr, Magyar Kupa, Fino, sport