Újabb bajnoki rangadót nyert a Fino férfi röplabdacsapata: az éllovas kaposváriak a nyári szünetben megerősödött és komoly terveket szövögető Szolnok otthonában léptek pályára, és 3:1 arányban bizonyultak jobbnak.

A két csapat októberi, kaposvári találkozóját magabiztosan, 3:0-ra nyerte a Fino, de azt előre borítékolni lehetett, hogy a Tisza-partján nagyobb csata vár majd a somogyi fiúkra. Így is történt: a házigazda mindent megtett azért, hogy megnehezítse a bajnoki címvédő dolgát. A brazil légióst is foglalkoztató Szolnok komoly harcra kényszerítette a vendégeket, akik azonban így is kézben tartották az irányítást, és végül mindhárom pontot megszerezték. A Fino játékosai közül ezúttal Bozóki Bence nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

A Demeter-legénységre kedden 19 órától Magyar Kupa-negyeddöntő vár Dunaújvárosban (a visszavágót majd január 13-án játsszák a somogyi megyeszékhelyen), vasárnap 18 órától pedig a Polonia London elleni Challenge Kupa-összecsapás következik a sorban, Lengyelországban.

Openhouse Szolnok - Fino Kaposvár SE 1-3 (20, -21, -23, -22)

Szolnok, 150 néző. V: Vári, Mezei.

Fino: Keen. Dávid, Nagy J., Bögöly, Bozóki, Vajda. Csere: Deák (libero), Kalmár. Vezetőedző: Demeter György.

Demeter György: Nem kezdtük jól a mérkőzést, és az első szettben végül felülkerekedett a Szolnok. A folytatásban már odafigyeltünk, és a fegyelmezett játék meghozta a várt eredményt.


Az alapszakasz első körének záró találkozóján a kaposváriak számítottak esélyesnek, és a Diamant-lányok ennek szellemében léptek pályára a sereghajtó Palota otthonában. A vendégek már a találkozó elején magukhoz ragadták az irányítást, és végig vezetve gyűjtötték be a nyitó játszmát.

A térfélcsere után teljesen egyoldalú volt a küzdelem: a somogyiak a játék minden elemében felülmúlták szerény képességű ellenfelüket, és mindössze hat(!) pontot engedélyeztek nekik.

A harmadik játékrészben a Palota kezdett jobban, és az első technikai szünetben már 8:2-re vezetett. A kaposváriak ekkor eszméltek, és előbb ledolgozták hátrányukat, majd pontos játékkal eljutottak a győzelemig. A látottak alapján nem volt kérdés, melyik csapat a jobb, és a Zarka-tanítványok ezúttal sok mindent meg is tudtak mutatni a tudásukból.

Sokat mondó adat, hogy a Diamant 12 ász-nyitással keserítette meg a fővárosiak életét (a meccsmeglepetés-embere, Kanizsai Dorottya öt, a feladó Bagyinka Fanni pedig négy foghatatlan szervának örülhetett), a brazil ütő, Debora Araujo pedig ezúttal is az egész mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult.

Horváth Alexandráék három győzelemmel és egy bravúros újpesti 3-2-es meccsel, 10 ponttal zárták az alapszakasz első körét, és a nyolcadik helyről várják a folytatást. A második kör rögtön egy nehéz mérkőzéssel indul: december 16-án, pénteken 18 órakor a bajnok és kupagyőztes Linamar-Békéscsaba alakulata teszi tiszteletét a városi sportcsarnokban.

Érdekesség, hogy a két együttes december 18-án, vasárnap kétszer is összecsap egymással: a Magyar Kupa negyeddöntőjének mindkét összecsapását a Viharsarokban rendezik majd, 11 és 17 órai kezdettel.

A csabaiak a sűrű programjukra való tekintettel kérték ezt a megoldást, és a kaposváriak sportszerűen el is fogadták a kérést. Ezzel a dupla-kupameccsel zárul majd a Kaposvár 2016-os programja.

Palota RSC – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0-3 (-19, -6, -20)

Budapest, 50 néző. V.: Bodrogi, Jámbor.

Palota: Bodnár, Oláh 3, Cirkov 6, Nyuka 4, Király, Kotlárik 3. Csere: Valasik (libero), Lászlop 5. Vezetőedző: Fekete Krisztina.

Diamant: Kanizsai 11, Szívós 10, Bagyinka 8, Araujo 13, Sitkey 4, Horváth A. 7. Csere: Csitári (libero), Korniss 1, Kocsi 1. Vezetőedző: Zarka Péter.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 3:8, 10:16, 15:21. II. játszma: 2:8, 5:16, 6:21. III. játszma: 8:2, 16:15, 18:21.

Zarka Péter: Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy azt megbeszéltük, és a figyelmes, fegyelmezett játék meghozta az eredményt. 2:0 után kissé kiengedtünk, de amikor újra megfelelően összpontosítottunk, a magunk javára fordítottuk a harmadik szettet is. Határozottan nyitottunk, ami megalapozta az eredményt. Örülök a győzelemnek.

Címkék: fino kaposvár, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, röplabda, nb1, sport