A csoportelsőséggel megvívott alapszakasz után egy, mondhatni tét nélküli középszakasz várt a Kaposvári Röplabda Akadémia fiú gyerkem együttesére az orzágos bajnokságban. A gárda ugyanis azzal az eredménnyel már bejutott az országos elődöntőbe. Ebben a körben, melyben két torna vár a csapatokra, a RÖAK számára csak az a kérdés, milyen pozícióból kezdhetik majd meg az elődöntős a küzdelmeket.

A középszakasz kiemelt csoportjaiban az alapszakasz csoportelsők, és a csoportok két legjobb második helyezettje jutott be. A RÖAK együttese a középszakaszban a Kecskeméttel és a Pénzügyőrrel került egy hármasba, az első tornát pedig Kaposváron játszották le. A kaposváriak első mérkőzésüket a fővárosiakkal vívták meg.

A Pénzügyőr másodikként zárt csoportjában, a középszakaszban pedig igyekeztek minél jobb poziciót kiharcolni maguknak az elődöntőre. Ennek fényében már a kaposvári elleni is igyekezett győzelemre törni a PSE.

A RÖAK remekül kezdte a Pénzügyőr elleni találkozót. Az első szett elején 6:1-gyel indítottak, végül pedig 25-17-re nyerték meg a játszmát. Onnantól kezdve viszont a budapestiek akarata érvényesült, és zsinórban három szettet nyerve 3-1-re megverték a Kaposvárt. A Pénzügyőr ezután a Kecskeméttel csapott össze, akikkel már nem tudták felvenni a lépést, és végül 3-0-s vereséget szenvedtek. Az alföldiek remek szereplésüket a kaposváriak ellen is folytatták. A RÖAK-ot a nap utolsó összecsapásán egy szoros és két simább szettet játszva, 3-0-ra megverték.

Címkék: ogyb, röak, röplabda, sport