A magyar bajnoki címvédő Kaposvár hazai pályán szerette volna megalapozni a 16 közé jutást a férfi röplabda Challenge Kupában.

Mindkét csapat idegesen kezdett, a találkozó elején egymást érték a hibák. A hazaiak nyugodtak meg előbb, és a pontos támadások, valamint a látványos blokkok meg is hozták a sikert. A 25:21-es eredményt a fiatal Bögöly Gábor ütése alakította ki.

A tíz nemzet röplabdázóit foglalkoztató londoniak, a térfélcsere után 7-3-as hátrányból jöttek vissza a meccsbe, majd hosszú percekig felváltva estek a pontok. A játszma hajrájában ismét a Fino akarata érvényesült a pályán, a vendégek pedig végül mindössze 18 pontig jutottak.

A harmadik játékrészben a csereként beállt Kalmár Ákos és a végig szinte hiba nélkül játszó Bozóki Bence szorgalmasan bombázta a vendégek térfelét, és a somogyiak magabiztosan, nagy blokkokat is bemutatva meneteltek a győzelem felé. A szettet 25:20-ra, a 65 perces mérkőzést pedig 3-0-ra nyerte a hetek óta remek formát mutató Kaposvár. 

"Annak köszönhetjük a sikert, hogy ma is csapatként játszottunk; mindig volt valaki, aki az éles helyzetekben beütötte a labdát" – összegezte a győzelem receptjét a 22 esztendős Bozóki Bence

A visszavágó december 18-án lesz Lengyelországban.

Fino Kaposvár SE – IBB Polonia London 3–0 (21, 18, 20)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 400 néző. V.: Seifried (szlovén), Rusinoiu (román).

Fino: Keen 3, Dávid Z. 16, Vajda T. 2, Bögöly 7, Bozóki 15, Nagy J. 8. Csere: Deák M. (liberó), Kalmár Á. 5, Kiss M. 1. Vezetőedző: Demeter György.

IBB Polonia London: Kisielewicz 4, Raynaud 5, Smith 7, Ciortea 11, Stoev 7, Nicholson 4. Csere: Saller (liberó), Bartoszak 1, Odyssefs, Dalrymple. Vezetőedző: Piotr Graban.

Címkék: Polonia London, Challenge Kupa, Fino Kaposvár, sport