Némi papírmunka után, átvehette a bevonuláshoz szükséges papírokat Tóth László. A ladi férfi azt mondja: kiszámítható munkalehetőséget keresett, amikor katonának állt.

"Sok helyen megfordultam, voltam külföldön is, most pedig, hogy hazatértem, úgy gondoltam, hogy keresek valami hosszú távon kiszámítható munkalehetőséget. Több ismerősöm is a katonaságnál van, az ő ajánlásukra jöttem el az egyik nyílt napra és mondták, ha továbbra is érdekel, akkor jöjjek el katonának" - mondta Tóth László.

null

Tóth László egyben az idei századik bevonuló is volt Somogyban. A kaposvári toborzó iroda parancsnoka szerint évről-évre egyre többen érdeklődnek a katonai hivatás iránt. Ráadásul, akik beöltöznek, azok közül csak kevesen hagyják el a köteléket.

"Kevesen vannak, akik csalódnak, tehát nem ezt a lovat akarták és leszállnak erről a lóról. Az a pozitívum, hogy minél többen maradnak bent, így ez nekünk is jó, mert viszik a jóhírünket és egyre többen szeretnének a többiekhez csatlakozni" - tette hozzá Horváth Jenő, a Kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka.

A 15 éves kaposvári toborzó iroda idén szinte minden jelentősebb rendezvényen jelen volt, hogy utánpótlást biztosítson a honvédség számára. Emellett pedig már az interneten is várják hadsereg iránt érdeklődőket.

Címkék: tóth lászló, bevonuló, századik, somogy megye, kaposvár, sport